Ceyhan Nehri'nde Kaybolan Çocuk 3 Gündür Araniyor

Adana’nin Ceyhan ilçesinde 3 gün önce serinlemek amaciyla nehre girdikten sonra akintiya kapilarak kaybolan 16 yasindaki çocugu arama çalismalari sürüyor.

Ceyhan Nehri'nde Kaybolan Çocuk 3 Gündür Araniyor
Olay, D-400 Karayolu, Bölge Trafik Müdürlügü yakinlarinda meydana geldi. Tarim isçiligi yapan ailesiyle çilek toplamaya giden 16 yasindaki Ferhat Batur, Ceyhan Nehri’ne girdi. Görgü taniklarinin ifadesine göre, nehirde yüzen Ferhat Batur akintiya kapilarak gözden kayboldu.

Ihbar üzerine olay yerine polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Aile kendi imkanlariyla da sandalla arama çalismasi yapti. Dalgiçlar, çocugun girdigi bölge ve çali diplerinde arama çalismalarini 3 gündür araliksiz bir sekilde devam ettiriyor. Ferhat Batur’un halasi Halime Aksu, “Sabah saat 11 gibi çadircilarin çocuklari orada çimiyorlardi. Dedi ki, hala bak çocuklar 10 yasindalar nasil çimiyorlar. Ben de dedim oglum sakin gitme, yok vallahi hala gitmeyecegim dedi.

Amcamlarin orada gitmis onlara kola götürdügünde demis amca onlar çimiyorsa ben de çimmek isterim. O da sakin oglum sen gitme demis. Biz de saat 3 oldu biz eve gidecegiz o ben gelmiyorum dedi.

Hepimiz annesi de dedi gel eve gidelim diye o yok ben burada kalacagim dayilarimla gelecegim dedi.

Biz de nereden bilelim çadircilarin çocuklari suyun içinde çimiyor. O da gitmis heves etmis kazagini, sporunu, sapkasini oraya çikarip suya girmis. Çocuklar görmüs dayi kos Ferhat suda eli görünüyor, galiba suda boguluyor. Abim de kalkmis iki defa atlamis bulamamis gözden öyle kayboldu. Bu 3 gündür de araniyor. Ama kim görürse Allah onlardan razi olsun, haber versin. Bir an önce suyun üstüne çikar insallah" dedi.

Kaynak: İHA