Çetindogan'dan Aydin Esnafina 'Sagduyu' Çagrisi

Aydin Esnaf ve Sanatkarlar Odalari Birligi’nin Pazar günü yapilacak seçimli olagan genel kurulu öncesi olusan gerilim üzerine Aydin Esnaf Odalari Birligi Baskani Selahittin Çetindogan, ‘Sagduyu çagrisi’ yapti.

Çetindogan'dan Aydin Esnafina 'Sagduyu' Çagrisi
Genel kurullarin aslinda bir hesap verme ve esnaf ve sanatkarin bir dügünü bayrami gibi algilanmasi gerektigini belirten Selahittin Çetindogan, “Kazansak da kaybetsek de pazartesi günü komsu esnafimiz, birlikte çay kahve içtigimiz dostlarimiz arkadaslarimiz degismeyecek. Lütfen herkes sagduyulu olsun. Savasmak için degil hizmet için yarisiyoruz” dedi.

Rakibi olan Muhammet Ali Künkçü’nün Aydin’daki bir haber sitesinde yer alan söylemeye dilinin varmadigi söylemi üzerine bu açiklamayi yapmak zorunda kaldigini belirten Aydin Esnaf Odalari Birligi Baskani ve Baskan Adayi Selahittin Çetindogan, “Maalesef rakibimiz Muhammet Ali Künkçü kardesimiz Nazilli’deki konusmasinda ‘Pazar günü ders verecegiz’ demis. Aydin ilimiz adi gibi Aydin bir sehirdir. Birçok medeniyete besiklik etmis bu sehrimiz ayni zamanda esnaflik teskilatinin temelini olusturan Ahilik geleneginin de çok güzel bir sekilde süre geldigi kadim memleketimizde Pazar günü yapilacak kongre öncesi maalesef ortam gerilmek isteniyor. Seçimler hizmet bayragini daha yüksege tasima yarisidir. Asla bir kavga gürültü sebebi olmamalidir. Ne yazik ki bazilarinin süreci bu yöne dogru çekmek gayreti ile karsi karsiyayiz. Biz her seyden önce esnaf ve sanatkarimizi sagduyulu olmaya daha sonra da hizmet edecegine inandigi adaya oy vermesini talep ediyoruz. Unutmayalim ki, Pazar günü seçim bitip pazartesi günü mesaiye basladigimizda bizim dostlarimiz, komsularimiz aci ve tatli günlerimizi paylastigimiz esnaf arkadaslarimiz degismeyecek. Bu nedenle herkesi sagduyulu olmaya çagiriyorum” diyerek seçim dolayisiyla kimsenin kimseye kirmamasini istedi.
Kaynak: İHA