Bursa'nin Degerleri Kirgizistan'da Tanitildi

Kirgizistan’in Çolpan Ata kentine kiyisi bulunan ve dogal güzellikleriyle önemli bir turizm merkezi olan Issik Göl’deki Uluslararasi Turizm Fuari’nda kurulan Bursa standinda, 2022 Türk Dünyasi Kültür Baskenti Bursa’nin degerleri tanitildi.

Bursa'nin Degerleri Kirgizistan'da Tanitildi
‘Turizmde marka kent hedefiyle Bursa Büyüksehir Belediyesi istiraklerinden Kültür A.S. tarafindan koordine edilen faaliyetler çerçevesinde ’Bursa’nin degerleri, Kirgizistan’in Çolpon-Ata Ruh Ordo Kültür Kompleksi’nde yapilan Uluslararasi Turizm Fuari’nda tanitildi. Fuarda kurulan Bursa standinda kentin en önemli marka degerlerinden Bursa ipeginin yani sira her biri sanat eseri olan ipek hali ve kumaslarla cam-seramik ürünleri de görücüye çikti. Türk-Islam geleneksel el sanatlarinin tanitildigi fuar çerçevesinde ziyaretçiler, Bursa’nin meshur lezzetlerini tatma firsatini da yakaladi. Türkiye’nin yani sira Rusya, Mogolistan, Çin, Kazakistan, Gürcistan, Iran ve Katar’dan da katilimin oldugu fuarin açilisinda, Türkiye Cumhuriyeti Kirgizistan Büyükelçisi Ahmet Sadik Dogan da yer aldi. Düzenlenen fuarin göçebe kültürünü yansitmasi bakimindan önemli oldugunu dile getiren Büyükelçi Dogan, “Bu yil Bursa Büyüksehir Belediyemizin de güzel bir katilimi oldu. Biliyorsunuz, Bursa’miz 2022 Türk Dünyasi Kültür Baskenti seçildi. Bursa’dan kültürümüzü en iyi yansitan sanatçilar ve ustalar geldi. Burada ebru sanati var. Cam sanati ve yine ipek çekme sanatinin inceliklerini görüyoruz. Katilimi nedeniyle Bursa Büyüksehir Belediyemize tesekkür ediyorum” dedi.

Fuarin açilisinda konusan 2022 Türk Dünyasi Kültür Baskenti Koordinatörü Fetullah Bingül ise, “2022 Türk Dünyasi Kültür Baskenti seçilen Bursa’mizi, bu unvana layik ayricalikli etkinliklerle, basta gönül cografyamiz olmak üzere dünya vitrinine çikarmanin gayreti içindeyiz. Kadim kentimiz Bursa, daima tarihe yön veren sehir olmustur. Kurucu, öncü ve girisimci özelliklerimizle, 8500 yillik tarih ve 2500 yillik sehircilik birikimimizle, önemli konularda ilklerin yasandigi kent olduk. Tarihi ve kültürel olarak bu kadar önemli konuma sahip olan sehrimizi, basta gönül cografyamiz ve bizi bagrina basan ata topraklarimiz olmak üzere, tüm dünyaya tanitma gayretindeyiz. Bugün burada dünyaca Bursa Ipegi’nin yani sira her biri bir sanat eseri olan ipek hali ve kumaslarla cam-seramik ürünlerimizi de sizlere tanitma firsatimiz olacak. Bu tür etkilesimlerin artarak devam etmesini diliyor, festivalin organizasyonunda emegi geçenlere sükranlarimi sunuyorum” diye konustu.

Kaynak: İHA