Bu Proje Ile Ilçedeki Tüm Ögrenciler Spor Yapacak

Inebolu’da hayata geçirilen ‘Spor Dostu Inebolu Projesi’, düzenlenen programla tanitildi. Hayata geçirilen proje ile ilçedeki ögrencilerin tamaminin spora yönlendirilmesinin hedeflendigi belirtildi.

Bu Proje Ile Ilçedeki Tüm Ögrenciler Spor Yapacak
Inebolu Kaymakamligi, Ilçe Milli Egitim Müdürlügü ve Ilçe Gençlik ve Spor Müdürlügü koordinasyonu ile hazirlanan ‘Spor Dostu Inebolu Projesi’nin tanitimi gerçeklestirildi.

25 Agustos Kapali Spor Salonunda düzenlenen ‘’Spor Dostu Inebolu’’ Projesi Tanitim Programina, Kastamonu Valisi Avni Çakir, Il Emniyet Müdürü Necati Denizci, Kastamonu Il Jandarma Komutani Mücahit Avkiran, Kaymakam Ahmet Vezir Baycar, Belediye Baskani Mustafa Huner Özay, Cumhuriyet Bassavcisi Alperen Ertürk, Milli Egitim Müdürü Telat Aktas, Kamu Kurum ve Kuruluslarin temsilcileri, Inebolu’daki spor Kulüplerinin takimlari, ögrenciler ve veliler katildi.

Saygi durusu ve Istiklal Marsi’nin okunmasiyla baslayan tanitim programinda ’Spor Dostu Inebolu’ projesinin amaçlarinin ve hedeflerinin yani sira projenin uygulanma sürecini anlatan tanitim sunumu yapildi. Günün anlam ve önemini belirten konusmalarin ardindan ögrenciler tarafindan müzik dinletisi ve folklor gösterisi sunuldu. Daha sonra protokol üyeleri tarafindan spor malzemelerinin okullara ve kurumlara temsili takdiminin yapilmasinin ve hatira fotografinin çekilmesi ile program sona erdi.

Proje tanitim toplantisinda konusan Kastamonu Valisi Avni Çakir, “Yaklasik iki sene önce Kastamonu’da göreve basladim. Göreve basladigimdan sonra en önemli ugras alanlarindan bir tanesinde gençleri daha çok sporla kavusmasi daha çok spor tesislerinin olusturulmasi her alanda daha çok saglikli gençler yetistirilmesi noktasinda çabalara elimden en üst katkiyi verecegimi ifade ettim. Spor Dostu Inebolu slogani Inebolu’ya çok yakismis. Kaymakamimiz ve Belediye baskanimizi tebrik ediyorum. Ben israrla söylüyorum ki bir gence, bir ögrenciye ya da yetiskin bir insana en çok yakisan spor kiyafetidir. Degerli Inebolulular, Kastamonu’da da spor anlaminda hem belediyemiz, hem valiligimiz, hem de kamu kuruluslarimizin çabasiyla çok yogun bir faaliyet içerisindeyiz. Sahip oldugumuz spor tesislerimizle, milli takimlarimizla el ele veriyoruz. Hem de sahip oldugumuz tesislerde gençlerimizi daha çok sporla bulusmasini saglayarak, ulusal linklerde her seviye de basarili bir sekilde mücadele ediyoruz. Amacimiz siz yavrularimizi, siz gençlerimizi, daha çok sporla bulusturarak çok büyük basarali sporcular çikacak. Ben sporda siz gençlerin disiplinli ve ne kadar çok basarili olacaginiza inaniyorum ve Inebolu’da da bunun degerini hissediyoruz. Ne kadar çok bos gezmekten, kahve kösesinde, internette, sosyal medya bagimligini kesersek o zaman en büyük en büyük yatirimi yapmis oluruz. Yarinlarimizi güçlü bir sekilde teminat altina almis oluruz ve evlerimiz de huzuru bu sekilde yakalamis oluruz. Spor noktasinda Inebolu zaten karizma bir ilçe, milli mücadelenin Istiklal yolu baskentti. Dolasiyla Kastamonu’nun en karizma ilçelerin arasinda basinda geliyor. Burada yapmis oldugunuz faaliyet onlarca kilometre yola bedeldir. On kilometre yolu eksik yapalim ama daha çok gençlerimizi sporla bulusturalim. Biz hem valiligimiz olarak, hem kaymakamligimiz olarak hem de belediye baskan baskanligimiz olarak, gençlerimizi daha çok sporla bulusmasi için kararliyiz. Insallah buraya yaptigimiz desteklerin de arkasi gelecek. Böyle bir organizasyonda emegi geçen basta Kaymakamimiza, Belediye Baskanimiza, Ilçe Milli Egitim Müdürümüze ve bu kampanya destek olan her bir hayirseverimize tek tek tesekkür ediyorum” dedi.

Kaymakam Ahmet Vezir Baycar ise yaptigi konusmada, “Bu projemizle beraber ilçemizde bir spor seferberligi baslatmis bulunmaktayiz. Ilgilisi ve yetenegi olunan her bir spor dalinda kurslar açip ögrencilerimizin hayalindeki spor dalini yapabilme imkani saglayacagiz. Gençlerin yeteneklerini ve istidatlarini ortaya çikarmayi umuyor, böylece birçok hazineyi kesfedecegimize yürekten inaniyoruz. Bu projeyle gençlerin ve ögrencililerin sosyallesmesini saglamak, kendine özgüveni tam olan gençler olarak yetismesini temin etmek temel hedefimizdir. Sevgili gençler kendinize ve kapasitenize güvenin inanin ki bu salonda aranizdan il, bölge, ulusal hatta uluslararasi derece alacak, basarilar gösterecek nice ögrenciler çikacaktir. Bu güzel yolculugunuzda bizler de her zaman yaninizda ve destekçiniz olacagiz. Spor Dostu Inebolu Projemizin somut hedef ve içeriginden kisaca bahsetmek isterim. Bu proje ile Öncelikle milli egitime kayitli her bir ögrencinin en az bir spor daliyla tanisip uzmanlasmasini saglamak. Milli egitime bagli halk egitim merkezinde açilan spor kurslarinin ve gençlik spor müdürlügü bünyesindeki antrenörlerimizin ve egiticilerin açtigi kurslarin sayisini iki yil içinde 2 katina çikarmak. Bunun yaninda proje neticesinde ilçemizdeki lisansli sporcu sayimizi en az yüzde 100 arttirmayi hedeflemekteyiz. Bunlarin disinda, proje çerçevesinde çesitli spor dallarinda okullar arasi ve kurumlar arasi turnuvalar ve çesitli etkinlikler icra edilecektir. Son olarak Ilçemizde sosyal faaliyet ve imkanlardan nispeten mahrum kalan basta kadinlar olmak üzere yetiskinler için de birçok spor dalinda egitim, kurs ve faaliyetler yürütülecektir. Projemizin saglikli yürütülmesi için ihtiyaç duyulan spor malzemelerini, Inebolu Kaymakamligi koordinasyonlugunda; Inebolu Belediyesi, kurum ve kuruluslarimizin, hayirsever ve sivil toplum Kuruluslarinin destekleriyle tedarik ettik. Böylece 120 bin TL degerinde çesitli spor malzemesini ögrencilerimiz, spor tesisleri ve okullarimiza kazandirmis bulunmaktayiz. Süreç içinde ihtiyaç duyulan malzeme ve ekipman teminine devam edilecektir. basta zati alinizin bu projeye ve su ana kadar size ilettigimiz her konuda, ihtiyaç duydugumuz her zaman bize verdiginiz kiymetli destek ve öndelik için tesekkür eder, saygilar sunarim" diye konustu.

Proje çerçevesinde ilk planda 150 bin TL’lik spor malzemesi dagitimi yapilacagini söyleyen Ilçe Milli Egitim Müdürü Telat Aktas ise, “2021 – 2022 egitim ögretim yilinda okul sporlari müsabakalarina gençler, küçükler ve yildizlar kategorilerinde toplamda 280 lisansli sporcu-ögrencimiz katilmistir. Ilçemizde 4 spor kulübümüzün 868 lisansli sporcunun 202’si faal olarak müsabakalara katilmaktadir. Spor Dostu Inebolu Projemiz ile faal lisansli sporcu sayisini ve okul sporlarina katilan ögrenci sayisini 2022-2023 egitim ögretim yilinda yüzde 50, 2023-2024’te ise yüzde 100 artirmak, 2022-2023 egitim ögretim yilindan baslamak üzere okullarimizda açilan egzersiz, Halk Egitimi Merkezi Müdürlügü ve Gençlik ve Spor Ilçe Müdürlügü tarafindan açilan kurs ve bu kurslardan yararlanici sayicini her yil yüzde 50 artirmak hedeflerimiz arasindadir. Anaokulu ve ilkokullarda atletizm ve jimnastik branslarinin temeli olan çalisma programlarinin verilmesi amaciyla fiziksel etkinlikler planlanip katilim ön planda tutularak, performans ve rekabete dayali olmayan, çok yönlü oyun sal etkinlikler seklinde festival ortaminda faaliyetler düzenlenecektir. Etkinlikler takim halinde ve is birligine dayali sekilde olacak ve sporcu karti çikartilarak projeye katilan okul ve çocuk sayisinin belirlenmesi planlanmaktadir. Tüm Inebolularin fiziksel aktivite ve hareketlilik düzeyini yükseltmek, toplumsal ve bireysel saglik düzeyini yükseltmeye katkida bulunmak; lisansli ve faal sporcu sayisinin artmasina katkida bulunmak; spor olanaklarindan yararlanan kisi sayisini artirmak, yerel, ulusal spor etkinliklerini artirmak; spor gönüllügünü gelistirmek ve gönüllü sayisini artirmak hedeflenmektedir. Tüm kesimlerde spora olan ilgiyi artirmak; hem takimla yapilan hem de bireysel yapilan sporlari herkes için erisilebilir kilmak; daha çok ve daha basarili sporcu yetistirmek hedefimiz olacaktir” seklinde konustu.

Kaynak: İHA