Beyaz Önlüklüler Ordusuna Taze Kan

Malatya Inönü Üniversitesi Hemsirelik Fakültesi, 2021-2022 egitim ve ögretim dönemi mezuniyet töreni düzenledi.

Beyaz Önlüklüler Ordusuna Taze Kan
Turgut Özal Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen Hemsirelik Fakültesi mezuniyet programina, Inönü Üniversitesi Hemsirelik Fakültesi Dekani Prof. Dr. Rukuye Aylaz, Dekan Yardimcilari Doç. Dr. Medet Korkmaz ile Dr. Ögr. Üyesi Erman Yildiz, Turgut Özal Tip Merkezi Hemsirelik Hizmetleri Müdürü Leyla Kiliç, Hemsirelik Fakültesi ögretim üyeleri, mezun olan ögrenciler ve aileleri katildi.

Açilis konusmasini 2021-2022 dönemi Hemsirelik Bölümü mezunlari adina Namik Kaya yapti. Kaya, katilimcilara tesekkür etti ve hemsirelik mesleginin insanin dogumundan ölümüne bireyin yaninda olan bir saglik disiplini oldugunu ifade etti.

Kaya, "Geçmisten günümüze kadar en önemli meslek gruplarindan olan hemsirelik, kronik hastaliklar, yasli nüfustaki artis, pandemi ve benzeri durumlarla birlikte gün geçtikçe daha büyük önem kazanmaktadir. ’Bakim’ her geçen gün daha büyük bir ihtiyaç haline dönüsmektedir. Hemsire bilimsel bilgiyi kullanmanin yaninda sezgilerini ve insani anlayabilen yönünü kullanmaktadir. Bizler de bu meslegin bilimsel ve sanatsal yönünün farkindaligiyla meslegimizi en ileriye en iyiye tasimakla sorumluyuz. Egitimimiz süresince gerek teorik derslerimizde, gerekse klinik uygulamalarimizda kazandigimiz bilgi ve becerilerimizi meslegimizi icra etmeye basladiktan sonra da, bilimsel gelismeleri, arastirma sonuçlarini ve teknolojiyi takip ederek bakim kalitesinin artmasina katki sunmaliyiz" ifadelerini kullandi.

Dekandan mezunlara tavsiye

Hemsirelik Fakültesi Dekani Prof. Dr. Rukuye Aylaz da konusmasinda mezun olan ögrencilere tavsiyelerde bulundu. Aylaz, “Etik degerlere sahip, insan haklarina saygili ve otonomi sahibi, bilimsel gelismelerle, çagdas ve nitelikli olarak, ülkesine karsi sorumluluklarinin bilincinde, uygulayici, arastirici, egitici, olarak, birey, aile ve toplum sagliginin korumali ve gelistirilmesine çaba göstermelisiniz” dedi.

Aylaz’in konusmasindan sonra Hemsirelik Fakültesi ögrencilerinin lisans egitimi boyunca çektikleri fotograflardan olusan bir slayt gösterisi düzenlendi.

Slayt gösterisinin ardindan mezun olan ögrencilerden olusan müzik grubu sahne aldi. Müzik dinletisinin ardindan mezun olan ögrencilere Ars. Gör. Dr. Ebru Gül, hemsirelik yeminini ettirdi.

Tören, ögrencilerin kep atmasi ile sona erdi.
Kaynak: İHA