Bel Ve Boyun Fitiklarini Artik Robotlar Tedavi Edecek

Fizik tedavide termal kürler ile çag atlatan Romatem, omurilik düzlesmesi, bel ve boyun fitiklarini yüksek teknolojili robotlarla tedavi ediyor.

Bel Ve Boyun Fitiklarini Artik Robotlar Tedavi Edecek
Fizik tedavi ve rehabilitasyon alaninda 17 yillik tecrübesi ile saglik turizminin lider sirketlerinden biri olan Romatem, bu alanda yüksek teknolojili hizmet veriyor.

Firma, uzun süre yataga bagli hastalarin fizik tedavi ve rehabilitasyonu, bel boyun agrilari, fitiklari ve omurga düzlesmelerinde yüksek teknolojik cihazlari Türkiye’ye getirerek cerrahi müdahaleye yüksek teknolojili bir alternatif sunuyor.

Romatem Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Saglik Grubu doktorlarindan Doç. Dr. Hülya Sirzai yaptigi açiklamada cerrahi müdahaleye yüksek teknolojili bir alternatif sunan yüksek teknolojik robotlarin skolyoz, omurga fitiklari, dejeneratif disk degisikliklerinden kurtulmaya yardimci olduklarini belirterek, "Hafif mekanik kuvvetler kullanarak spinal dekompresyonu gerçeklestirmek için tasarlandi. Omurga kemiklerinin lokal olarak gerilmesi, siskin, çikintili veya fitiklasmis disklerin geri çekilmesini destekleyen negatif bir basinç olusturur, böylece sikistirilmis bir sinir kökü üzerindeki baskiyi hafifletir ve omurilik disklerinin eski yapisini geri kazandirir" dedi.

Sirzai, "Spinal dekompresyon tedavisi, hastanin fonksiyonelligi ve vücut pozisyonunu düzeltmesi nedeniyle diger standart traksiyon yöntemlerinden farklidir. Dekompresyon sistemi, istenen etkiyi elde etmek için çok fazla germe agirligi kullanmaya gerek kalmadan, omurgaya uygulanan kuvveti kademeli ve nazikçe artirmak, hastanin vücudunu rahat tutmak ve böylece kaslarin koruyucu reaksiyonunu önlemek için tasarlandi. Dekompresyon tedavisi, kan dolasimini iyilestirmeyi ve kas kramplarinin azaltilmasinda veya dejenere olmus omurilik disklerini iyilestirmeyi amaçlar. Bu tedavi, dogal iyilesme süreçlerini harekete geçirir ve omurga kemikleri arasindaki dogal biyomekanik etkilesimi yeniden saglamaya yardimci olurken, tamamen bilgisayar kontrollü robotik bir sistem oldugu için hastaya güvenli bir tedavi imkani sunar" diye konustu.

Kaynak: İHA