Baskan Demircan'dan Hemsirelere Açiklamasi 'Hakkiniz Ödenmez'

Demokratik Saglik Sen Genel Baskani Togan Demircan, "Covid-19 ile mücadelede kahramanca görevlerini ifa eden degerli hemsirelerimizin hakki ödenmez. Hemsirelerimizin yasadigi sorunlarinin giderilmesi noktasinda çalismalarimiza devam edecegiz" dedi.

Baskan Demircan'dan Hemsirelere Açiklamasi 'Hakkiniz Ödenmez'
Dünya Hemsireler Günü nedeniyle bir açiklama yapan Demokratik Saglik-Sen Genel Baskani Togan Demircan, saglik sisteminin omurgasini olusturan ve Covid-19 ile mücadelede kahramanca görevlerini ifa eden hemsirelerin gününü kutladi.

Demircan, "Klise olmus sözcükleri bir kenara birakip bugün arkadaslarimizin sorunlarinin, beklentilerinin çözüm noktasinda olan kisilerin ’melekler’ diye baslayarak birkaç saatligine animsayacaklari günü/haftayi kutlamak ne kadar dogru olur bilemiyorum" dedi.

Hemsirelerin haklarina ve sorunlarina dikkat çeken Togan Demircan, "Bizce her yayimlanan yönetmelik, genelge veya yazi ile magdur edilen hemsire arkadaslarimizin öncelikle haklarini teslim etmek gerekiyor. Pandemi döneminde ayni hastanin, ayni klinikte bakim ve tedavisini yapan; ancak ögrenim durumlari nedeniyle üç farkli oranda sabit üstü ek ödeme ödenen hemsirenin hakki verilmis midir? Hemsire arkadaslarimiz fazla mesai ve nöbet ücreti olarak kaç lira aliyor, fazla mesai karsiliginda ücret yerine zorunlu izin mi kullandiriliyor? Bir tane hemsire arkadasimiz üst yönetim görevine getiriliyor mu? Mesela saglik müdürlüklerinde ebe/hemsire baskan yardimcisi var mi? Varsa orani nedir? Cumhurbaskanimiz tarafindan müjdelenen tüm muhataplarinin dilinden düsürülmeyen sanki bürokratik engellemeye takilan 3600 ek gösterge hangi hemsireyi kapsayacak, hangi hemsireyi kapsamayacak? Fiili hizmet tazminati hangi hemsireyi kapsadi, hangi hemsireyi kapsamadi? Bizim için asil mesele budur. Bu sorularin cevabi basta bugün süslü cümlelerle hemsire arkadaslarimiza kahvalti veren, karanfil, gül takdim eden gerek bürokrat gerekse de yetkili sendikadadir" diye konustu.

Togan Demircan, "Arkadaslarimizin sorunlari ve beklentileri noktasinda çözüme ortak olabilmek için elimizden geleni yapiyoruz ve mücadelemiz devam edecek. Görev esnasinda göstermis olduklari özverili çalismalar nedeniyle arkadaslarimizin hakkiniz ödenmez” dedi.

Kaynak: İHA