Bamsi Beyrek Seyir Terasi Için Çalismalar Araliksiz Sürüyor

Dede Korkut hikâyelerinde adi geçen kahramanlardan Bamsi Beyrek’in adini tasiyan seyir terasi projesinde çalismalar hiz kesmeden devam ediyor.

Bamsi Beyrek Seyir Terasi Için Çalismalar Araliksiz Sürüyor
Bayburt Belediyesi tarafindan yapim çalismalari baslatilan proje çerçevesinde Duduzar dagi eteklerinde 300 metre kare alana sahip bir seyir terasi ile 500 metre kare alana sahip bir kir kahvesi insa edilecek. Her yönüyle komplike bir yapiya sahip olacak projede ayrica doga sporlari parkurlari, 7 kilometre uzunlugunda doga yürüyüsü parkuru ve 500 metre yükseklikte bulunan zepline macera parki da yer alacak.

Yaklasik 3 milyon TL maliyetli proje tamamlandiginda, Duduzar dagi eteklerinde seyir terasindan Bayburt’un manzarasini izlerken bir yandan da kir kahvesinde çay içilerek doganin tadi çikarilacak. Ayrica vatandaslar yapilacak olan parkurda doga yürüyüsü yapilabilecek. Zepline macera parkinda ise Bayburtlular adrenalin dolu anlar yasayacaklar.

Belediye Baskani Hükmü Pekmezci, “Bayburt’umuz için yenilikler yapmaya ve ilkleri gerçeklestirmeye devam ediyoruz. Uzun süredir üzerinde çalistigimiz bu projenin onaylanmasinin ardindan ihalesini gerçeklestirerek yapimina basladik. Çok güzel bir proje, yaslisiyla genciyle toplumumuzun tüm yas gruplarina hitap ediyor. Hemserilerimiz proje tamamlandiginda Duduzar dagi eteklerinde seyir terasindan Bayburt’un essiz manzarasini izlerken kir kahvesinde çaylarini yudumlayabilecekler. Ayrica dogayla iç içe bir parkurda yürüyüs yaparken zepline macera parkinda adrenalin dolu anlar yasayacaklar” dedi.

Kaynak: İHA