Ardahanli Ögrenciler, Avrupa'da Staj Görecek

Ardahan’da 27 ögrenci, hasta ve yasli bakimi hizmetlerinde nitelikli eleman gereksinimini artirmak amaciyla Avrupa’da, egitim ve staj programina katilacak.

Ardahanli Ögrenciler, Avrupa'da Staj Görecek
Avrupa’da Ögrenci Staji projesi baglaminda Ardahan’da 27 lise ögrencisi, Erasmus+ Programi çerçevesinde Avrupa’da ’Hasta ve Yasli Bakimi Staji’ görecek.

Avusturya, Portekiz ve Almanya’da toplamda 6 hafta egitim alacak ögrenciler, hem farkli kültürleri taniyacak hem de konuyla ilgili Avrupa’daki uygulamalari Türkiye ile karsilastirma firsati bulacak.

Ardahan Il Milli Egitim Müdürü Erhan Bulut, Milli Egitim Müdürlügü toplanti salonunda staj yapacak ögrenci ve aileleri ile bir araya gelerek, Avusturya, Portekiz ve Almanya’da Avrupa Birligi’nin Erasmus + Programi çerçevesinde ögrencilerin yapacaklari stajlar sayesinde, Avrupa ile Türkiye’deki uygulamalari karsilastirma firsatini bulacaklarini söyledi.



Ayni zamanda ögrencilerin Avusturya, Portekiz ve Almanya’yi gezme ve kültürlerini tanima firsati bulacagini belirten Bulut, "Proje, yasli bakim ve evde bakim hizmetlerine yöneliktir. Projenin en temel amaci, Avrupa’da eleman sikintisi yasanan ve çok yakin bir gelecekte yasli nüfusun artisina paralel olarak ülkemizde de istihdam olanaklarinin artacagi bir alanda, mezunlarimiza gerek Avrupa’da gerekse de ülke içinde ise yerlesme imkani sunmaktir." dedi.

Bulut, ögrencilerden Türkiye’yi Avrupa’da iyi temsil etmelerini de istedi.
Kaynak: İHA