Antalya'da Tarimsal Gübre Üretimi Yapan Fabrikadaki Gaz Sizintisi

Antalya’nin Dösemealti ilçesinde tarimsal gübre üretimi yapan fabrikada kimyasal gaz sizintisindan etkilenen isçiler uzman ekiplerce arindirma islemine tabi tutularak hastaneye sevk edilirken, hayatini kaybeden bir isçinin yakininin feryadi ise yürekleri dagladi.

Antalya'da Tarimsal Gübre Üretimi Yapan Fabrikadaki Gaz Sizintisi
Antalya Organize Sanayi Bölgesi 3. kisimdaki kimyasal gübre üretimi yapan bir fabrikada henüz belirlenemeyen bir nedenle gaz sizintisi meydana geldi. Gaza maruz kalan isçilerden 2’si olay yerinde hayatini kaybederken, 13 isçi de gazdan etkilendi. Isçiler olay sonrasi fabrikadan tahliye edilerek güvenli bir alana tasindi. Bu sirada durumu agirlasan 3 isçi ambulanslarla hastaneye sevk edildi. Diger isçiler ise Kimyasal Biyolojik Radyasyon ve Nükleer (KBRN) ekiplerince arindirma islemine tabi tutularak, ambulanslarla tedbir amaçli tek tek hastanelere sevk edildi.

Öte yandan hayatini kaybeden isçilerden Emrah Yigit’in bir yakini olay yerine gelerek fabrikaya girmek istedi. Jandarma ekiplerince sakinlestirilen kadin aglayarak, "Birak beni Allah rizasi için, birak beni, hangi hastane, Allah rizasi için birakin beni. Emrah Emrah” diye feryat etti. Güçlükle sakinlestirilen kadin, daha sonra yakinlarinin araciyla bölgeden ayrildi.
Kaynak: İHA