Anadolu Mektebi Kültür Kervani Programi Erzincan'da Gerçeklestirildi

Anadolu Mektebi Kültür Kervani programi Erzincan’da gerçeklestirildi.

Anadolu Mektebi Kültür Kervani Programi Erzincan'da Gerçeklestirildi
Mustafa Kutlu memleketi Erzincan’da Kültür Kervani programinda anlatildi. 8-14 Mayis 2022 tarihleri arasinda Anadolu Mektebi tarafindan düzenlenen ve alti farkli ilde alti yazara ait panel programlari ile kültür, tarih ve cografya okumalari içeren etkinlikler gerçeklestirmeyi amaçlayan Kültür Kervaninin ögrencileri, programin Sivas’tan sonraki duragi olan Erzincan’da Mustafa Kutlu’yu anlatti.

Yazar Mustafa Kutlu’nun da çevrimiçi yolla katildigi program; Erzincan Il Millî Egitim Müdürlügü koordinesinde, çok sayida idareci, ögretmen ve ögrencinin katilimi ile gerçeklestirildi.

Erdogan Büyükkasap Kültür Merkezindeki programin açilis konusmasi Erzincan Il Millî Egitim Müdürü tarafindan yapildi. Il Milli Egitim Müdürü Aziz Gün konusmasinda, "Anadolu Mektebi bir kültür, bir edebiyat hareketidir. Sehrimizin belli liselerinde birçok ögrenci Mustafa Kutlu’nun tüm eserlerini okuyup makalelerini tamamladilar. Mustafa Kutlu’nun eserlerinde ögrencilerimiz kendilerini, Anadolu’yu, sokaklarimizi, evlerimizi, istasyonlarini buldular." sözlerine yer vererek "Bu faaliyete emegi geçen; tüm ögrencilerin velilerine, okul müdürlerine, ögretmenlere ve ögrencilerimize tesekkürlerimi sunuyorum." dedi.

Buse Özbek’in baskanliginda gerçeklestirilen oturumda Havva Dilmaç, Eylül Rojda Yildirim, Yavuz Selim Sofuoglu ve Dilara Yesilirmak, Yazar Mustafa Kutlu’yu genis bir izleyici kitlesine anlatma firsati buldu.

Sunumlar sonrasi degerlendirmede bulunan Doç. Dr. Adem Can, "20 yillik memuriyet hayatimda okumayi, okutmayi kendime dert edinmis bir insanim. Çünkü asil sorunumuzun okumamaktan geçtigini fark etmis olmam beni bu konuda çözüm yollari aramaya sevk etti. Yakin zamanda adini duydugum Anadolu Mektebi’nin, bu konusma davetini büyük bir keyifle kabul ettim. Okumak düsünmektir, okumak ilmin alfabesidir. Asil yapacagimiz is; okumak ve okutmaktir. Bu topraklarin bu cografyanin bir hikâyesi vardir. Bu hikâyeyi seslendirdiginiz zaman modern gelenege dâhil olursunuz. Bugün burada piril piril gönüllere ve gözlere sahip olan Anadolu Mektebi ögrencileri, 30-40 yil sonra bizden çok çok ileride olacaklar. Bunu görmenin mutlulugu içindeyim." ifadelerini kullanarak Anadolu Mektebi faaliyetlerinin önemine vurgu yapti.

Türkiye Yazarlar Birligi Erzincan Sube Baskani Halil Ibrahim Özdemir’de konusmasinda, "Mustafa Kutlu, 50 yillik arkadasimdir. Beni yazmaya sevk eden bir hocamdir. Emegi geçen hocalara ve ögrencilere tesekkür ediyorum." dedi.

Panele konu olan Yazar Mustafa Kutlu programa canli yayinla baglanarak, "Burada neler söyleyecegim hakkinda hazirlik yapmadim zaten gençler benim ne söylemek istedigimi çok güzel anlattilar. Ögrencileri dinledim ve Anadolu Mektebi ögrencilerinin, söylediklerimizin suurunda oldugunu anladim. Bundan dolayi gayet mutluyum, umutluyum. Memleketimiz Erzincan ve cografyasina selamlarimizi iletiyorum. Bütün katilimcilara ve bilhassa genç arkadaslara, onlari yetistiren hocalara emek veren herkese çok tesekkür ediyorum. Belki nasip olur bu toplantiyi benim de oldugum bir alanda yapabiliriz." diye konustu.

Anadolu Mektebi Yürütme Kurulu Baskani Prof. Dr. Sami Güçlü ise, "Bir insanin dünyasi büyük yazarlarla güzellesir. Burada bir emek var ve bu emek; düsünmeye, konusmaya ifadeye ve sizlerin karsisinda gayet basarili bir sekilde sunmaya kadar götürüyor. Anadolu Mektebi bunun için çalisiyor. Bu kültürel faaliyet hakkinda olusan kanaat; bir umuttur, isiktir, davettir. Bir kültürel faaliyetin 10 yillik ömrü fazla sayilmaz ama az da degildir. Bugün Erzincan’in çok farkli okullarindan katilan ögrenciler için bir çagri yapilmistir. Çok basit bir gerçekle karsi karsiyasiniz. Bizi buraya, Erzincan’a getiren sebep Mustafa Kutlu’nun varligidir. Bu sehirde çok güzel kültürel bir gelisim oldugunu gördüm ve büyük bir sevinçle izledim. Bir dahaki gelisimizde daha yaygin sekilde okuyacak ve daha fazla ögrenciyle faaliyetler gerçeklestirecegiz." sözlerinin ardindan Erzincan’daki Anadolu Mektebi faaliyetlerine verilen destek için ilgililere tesekkür etti.

Programda Erzincan Güzel Sanatlar Lisesi ögrencilerinin seslendirdigi, Mustafa Kutlu’nun sevdigi türkülerden olusan mini bir konser de yer aldi.
Kaynak: İHA