Akdeniz'de 'Uyusturucu Ile Mücadele Ve Rehabilitasyon Merkezi' Kurulacak

İçel’in merkez ilçe Akdeniz Belediyesi sinirlari içerisinde ’Uyusturucu madde bagimliligi ile mücadele ve rehabilitasyon merkezi’ kurulmasi yönünde belediye meclisinde karar alindi.

Akdeniz'de 'Uyusturucu Ile Mücadele Ve Rehabilitasyon Merkezi' Kurulacak
Akdeniz Belediye Meclisi Mayis Ayi 2’nci Birlesimi, Belediye Baskani Mustafa Gültak baskanliginda gerçeklestirildi.

Toplantida, bir önceki birlesim tutanak özeti oylanip kabul edildi, ardindan 2021 Mali Yili Gelir - Gider Bütçesi Kesin Hesabinin tetkiki ile ilgili komisyonlara müstereken havale edilen konu görüsülüp oybirligi ile kabul edildi.

“Agir borç yüküne ragmen önemli isler basariyoruz”

Belediyenin gelir-gider bütçesi ile ilgili söz alan Baskan Gültak, Akdeniz Belediyesinin geçmisten kaynakli borç ve faiz yüküne dikkat çekerek, belediyenin mevcut borç yüküyle bir 10 yil daha ezilecegini öngördügünü söyledi.

“Israrla borçlanma yetkisi talep etmemizin nedeni de bu” diyen Gültak; “Her seye ragmen belediyemiz, geçmisten kalan borçlari ve maaslari düzgün ödüyor. Kalan parayla da önemli isler basariyor. Çünkü geriye kalan bir para yok. Açalim hesaplari birlikte bakalim. Gelen belli, giden belli, yapilan isler belli. Yani önemli isler basariyoruz. Gerçekten bu parayla bu isler yapilamaz. Dolayisiyla biz kendi dönemimiz bittiginde, kismen borçlanmalari azaltmis olacagiz ama bir dahaki döneme, yönetimde biz veya baska bir arkadas olur, bizden önceki gibi bir borçlanma yükü birakmayacagiz. Hizmet birakacagiz, tesisler ve yatirimlar birakacagiz. Borcu azaltip üzerine borç koymayacagiz” dedi.



“Vergi toplama oranini yükselttik”

Geçmiste belediyenin mükelleflerden vergi toplamada da ciddi sikintilar yasadigini kaydeden Gültak, aldiklari tedbirler ve mükelleflere ulastirilan tebligatlarla vergi toplama oraninda yüzde 57’lerden yüzde 66’lara gelindigini söyledi ve bu oranin zaman içinde daha da artacagini belirtti.

“Biz kibarca gidip vatandaslarimizdan vergiyi istiyoruz. Çünkü vatandas; asfalt, kaldirim ve diger hizmetleri istiyorsa bu vergiyi ödemek zorundadir. Eger vatandasimiz magdur ise o zaman kaymakamlik ve diger yetkililerle de irtibata geçiyoruz. Hiç kimseye haciz göndermiyor, sadece hatirlatma yapiyoruz. Gelip borcunu yatiran da oluyor, yatirmayan da oluyor. Unutanlar da olmus ama isin garibi, 8-10 yildir vatandaslara hatirlatilmamis. Çünkü üzerine faiz yükü de biniyor. Vatandasa hatirlatilsaydi belki de borcunu ödeyecek ama bu kadar faiz ödemek zorunda kalmayacakti” ifadelerini kullandi.

Madde bagimliligi ile mücadele ve rehabilitasyon merkezi kurulacak

Belediye meclis toplantisinda, muhalefet meclis üyeleri tarafindan sunulan bir önerge çerçevesinde Akdeniz ilçe sinirlari içerisinde, Akdeniz Kent Konseyi tarafindan ’Uyusturucu madde bagimliligi ile mücadele rehabilitasyon merkezi’ kurulmasiyla ilgili gündem maddesi de görüsüldü. Konuyla ilgili degerlendirme ve tartismalardan sonra oylanan konu, meclis üyelerinin oybirligi ile kabul edildi.

Toplantida, ’Akdeniz Kent Merkezi 1/1000 Ölçekli Revizyon Uygulama Imar Plani 1. Etap Itiraz Degerlendirmesi’ ile ilgili komisyonlardan gelen konu da görüsüldü. Meclis üyelerinin öneri ve elestirilerini açiklamasindan sonra gündem maddesi Baskan Gültak tarafindan komisyonlardan geldigi gibi oylamaya sunuldu. Komisyondan geldigi gibi yine 53 madde oybirligi ile 2 madde ise oy çoklugu ile reddedildi.

Mizah Günleri ve Ulusal Oda Müzigi Yarismasina 20’ser bin TL destek

Mecliste, 14 Mayis 2022 tarihlerinde gerçeklestirilecek olan Içel Sanat Kulübü 1’inci Mizah Günleri ile 25-26 Haziran 2022 tarihleri arasinda yapilacak 5’inci Ulusal Oda Müzigi Yarismasina 20’ser bin TL maddi destek saglanmasi oybirligi ile kabul edildi.
Kaynak: İHA