4. Dünya Göçebe Oyunlari'nda Geri Sayim

4. Dünya Göçebe Oyunlari, 100’ün üzerinde ülkeden 3 binden fazla sporcunun katilimiyla 29 Eylül-2 Ekim tarihlerinde Bursa Iznik’te düzenlenecek.

4. Dünya Göçebe Oyunlari'nda Geri Sayim
4. Dünya Göçebe Oyunlari’nin basin toplantisi Ankara’da düzenlendi.

Basin toplantisina Gençlik ve Spor Bakani Muharrem Kasapoglu, Dünya Etnospor Konfederasyonu Baskani Bilal Erdogan, Türk Devletleri Teskilati Genel Sekreteri Baghdad Amreyev, Dünya Göçebe Oyunlari Organizasyon Komitesi Baskani Hakan Kazanci ve AK Parti Bursa Milletvekili Ahmet Kiliç katildi.

AK Parti Bursa Milletvekili Ahmet Kiliç, 4. Dünya Göçebe Oyunlari’nin Bursa’nin uluslararasi marka degerine ciddi bir katki saglayacagini belirterek, “Bu sene sehrimiz ayni zamanda Türk Dünyasi Kültür Baskenti ilan edilmistir ve bu çerçevede birçok uluslararasi organizasyona da ev sahipligi yapmaktadir. Dünya Göçebe Oyunlari yalnizca bir spor organizasyonu degil, bizi biz yapan kültürel birikimimizin sergilendigi büyük bir kültür organizasyonudur ve bu yönüyle çok degerlidir” dedi.

Konusmasinda Dünya Göçebe Oyunlari vesilesiyle insa edilecek tesislerin ve alanlarin Bursa’da geleneksel sporlarin yayginlasmasinda ve daha da gelismesinde önemli rol oynayacagina vurgu yapan Kiliç, “Iznik Çakirca’ da 600 dönüm arazi üzerinde çalismalar devam ediyor. Önümüzdeki ay zeminle ilgili islemler ve alt yapi çalismalari bitirilerek üst yapi kurulumlarina baslanacak. Böylelikle Bursa’miz bu büyük organizasyonun gerçeklestirilecegi tarihte degerli bir spor yatirimina da kavusmus olacak” diye konustu.

Herkesi 29 Eylül-2 Ekim tarihleri arasinda gerçeklestirilecek olan 4. Dünya Göçebe Oyunlari’na davet eden Ahmet Kiliç, konusmasini söyle tamamladi: “Iznik’imizin ve Bursa’mizin essiz tarihi dokusu, dogal güzellikleri, zengin kültürel yapisi, misafirperverligi sizlere unutamayacaginiz bir tecrübe sunacaktir. Sizleri Bursa’da agirlamaktan mutluluk duyacagiz. Bu vesile ile 4. Dünya Göçebe Oyunlari’nin sehrimizde gerçeklesmesini saglayan basta Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan’a, Gençlik ve Spor Bakanimiz Muharrem Kasapoglu’na, Dünya Etnospor Konfederasyonu Baskani Bilal Erdogan’a, Türk Devletleri Teskilati Genel Sekreteri Baghdad Amreyev’e, Dünya Göçebe Oyunlari Organizasyon Komitesi Baskani Hakan Kazanci’ya organizasyonun basariyla gerçeklesmesi için tüm gücüyle çalisan bütün paydas kurumlara tesekkür ediyor, hepinizi Bursali hemserilerim adina selamliyorum.”
Kaynak: İHA