16. Dogu-Bati Dostluk Ve Baris Rallisi Tosya Etabi Start Aldi

16. Dogu-Bati Dostluk ve Baris Rallisi’nin Tosya etabi, Kastamonu’nun Tosya ilçesinde Disisleri Bakan Yardimcisi Faruk Kaymakci’nin da katilimi ile start aldi.

16. Dogu-Bati Dostluk Ve Baris Rallisi Tosya Etabi Start Aldi
Disisleri Bakanligi AB Baskanligi, Kültür ve Turizm Bakanligi ve TÜVTÜRK is birliginde gerçeklesen Avrupa’nin önde gelen otomobil spor organizasyonlarindan biri olan rallinin ilk ayagi, 7 Mayis’ta Almanya’nin Tübingen sehrinde gerçeklesti. Disisleri Bakan Yardimcisi ve Avrupa Birligi Baskani Büyükelçi Faruk Kaymakçi’nin katilimi ile bu yil 16’ncisi gerçeklestirilen Europa-Orient/Dogu-Bati Dostluk ve Baris Rallisi’nin Tosya etabi, Tosya Cumhuriyet Meydani’nda senlik havasinda düzenlenen törenle basladi.

Dogu-Bati Dostluk Rallisi’ne katilan klasik oto tutkunlari, belediye tarafindan Üçoluklari mesire alaninda verilen kahvaltida bir araya geldi. Daha sonra ilçe merkezine hareket eden ralli konvoyu yol güzergahinda tatli bir sürprizle karsilasti. Disisleri Bakan Yardimcisi Kaymakçi’nin kullandigi ralli aracinin önünü kesen Fevzipasa Ilkokulu ögrencileri ve idarecileri, ellerinde Türk bayraklari ile misafirlere ’Hos geldiniz’ dediler. Ralliye katilan araçlar, daha sonra ilçe merkezindeki etkinlik alanina geldiler. Disisleri Bakan Yardimcisi Kaymakçi, burada yaptigi konusmada rallinin 9 Mayis Avrupa Günü vesilesiyle düzenlendigini belirterek, "Avrupa Günü’nün dünyaya baris, istikrar, huzur ve refah getirmesini temenni ediyoruz. Bu tür etkinlikler Türkiye-Avrupa iliskilerine yeni bir ivme getirir, yeni bir dönem baslatir. Bu ralli bildiginiz yarisma rallilerinden degildir. Rekabet degil, hizla ilgili bir yaris degil. Bu, dostluk, kardeslik, anlama, hosgörü yarisi. Bugün aramizda 11 ülkeden 80 yarisçi var. Bunlar kendi ülkelerinden kalkip ilçemize geldi. Tosya ilçesinin pilavini yiyip sizinle tanistilar. Türkiye ile ilgili algilari bundan sonra çok farkli olacak. Türk misafirperverligi, Türk cömertligi ve Türk insaninin çaliskanligini görmelerini saglayarak Tosya olarak güzel bir misafirperverlik gösterdiniz. Bu bir hayir yarisi, ayni zamanda dostluk yarisi. Tosya da bunun parçasi oldugu için çok çok mutlu oldum" dedi.

Ilçe protokolü tarafindan yapilan konusmalar sonrasinda plaket töreni ve halk oyunlari gösterileri gerçeklestirildi.

Tosya Ahi Yaran Dernegi Halk Oyunlari ekibinin gösterisi sirasinda Kaymakci ile Tosya Belediye Baskani Volkan Kavakligil ve yabanci konuklar çiftetelli oynadi.

Rallinin Tosya etabi Ilçe Kaymakami A. Ferhat Özen’in starti ile basladi.

Disisleri Bakan Yardimcisi Faruk Kaymakci’nin basini çektigi yaklasik 50 araç, Tosya ilçesinden ayrilarak Ankara’ya dogru yola çikti.
Kaynak: İHA