Yüksekova'yi Sariya Bürüyen Çiçeklerden Renk Cümbüsü

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde 3 bin rakimli Cilo Dagi’ndaki karla bütünlesen sari çiçekler seyrine doyulmaz görüntüler olusturdu.

Yüksekova'yi Sariya Bürüyen Çiçeklerden Renk Cümbüsü
Türkiye’de kis mevsiminin en sert geçtigi Yüksekova’da baharla beraber ova rengarenk çiçeklerle büründü. Baharin gelmesiyle birlikte degisik renkteki birbirinden güzel çiçekler essiz bir güzellik sunarken, fotografçilar ise bu manzarayi fotograflamak için yogun ilgi gösteriyor. Ovanin etrafini çevreleyen daglarin yüksek kesimlerindeki kar manzarasiyla bütünlesen çiçekler, günbatimiyla kartpostallik görüntüler olusturuyor.

Çiçeklerle karli daglarin adeta kartpostallik görüntüler olusturdugunu ifade eden Cami Ince, “Yüksekova 6 ay boyunca kis mevsimi yasiyor. Karlarin yavas yavas erimesiyle beraber ilçemizin ovasi renk cümbüsüne dönüstü. Bizde bu güzellikleri yerinde görmek için bugün ovamiza geldik. O güzellikleri yakinda yasadik. Özellikle karli daglarla birlesmesi adeta renk cümbüsüne dönüyor. Bu güzelliklere zarar vermeden herkesin görmesini tavsiye ediyorum” dedi.

Kaynak: İHA