Sik Sik Kazalarin Yasandigi Yaya Geçidine 'BAS-GEÇ'li Çözüm

Antalya’nin Manavgat ilçesinde ölümlü kazalarin ardindan vatandaslarin eylemine sahne olan Hatipler Yenimahalle’de D-400 Karayoluna yayalar için BAS-GEÇ sistemi hayata geçiriliyor. Karayollari Bölge Müdürlügüne bagli ekipler tarafindan, yaya geçidinin bulundugu yerde, BAS-GEÇ sisteminin olacagi trafik lambalarinin takilmasi için çalisma baslatildi.

Sik Sik Kazalarin Yasandigi Yaya Geçidine 'BAS-GEÇ'li Çözüm
Manavgat-Antalya D-400 Karayolu Hatipler Yenimahalle mevkiinde, yaya geçidinde sik sik yasanan trafik kazalarinin azamiye indirilebilmesi için çalisma baslatildi. Yasanan ölümlü kazalarin ardindan mahalle sakinlerinin yolu kapatarak eylem yapmalarinin ardindan yaya geçidinin bulundugu yere BAS-GEÇ sisteminin uygulanacagi trafik lambasi konulmasi için çalisma baslatildi.

Karayollari Bölge Müdürlügü ekiplerince yaya geçidinin bulundugu yerde çalisma yapilirken, bu sistemin geçici oldugu, yaya üst geçidinin kisa sürede yapilarak sorunun ortadan kaldirilacagi bildirildi.

Diger taraftan, bazi yetkililer, araç trafiginin çok yogun oldugu bir yerde BAS-GEÇ sisteminin kazalarin artmasina neden olacagi yaya ve sürücülerin dikkatli olmasi gerektigini dile getirdiler.
Kaynak: İHA