Osmaniye'de 'Göçler Güç Olmasin' Fotograf Sergisi

Osmaniye Doga Koruma ve Milli Parklar Müdürlügü tarafindan Dünya Göçmen Kuslar Günü etkinlikleri çerçevesinde ‘Göçler Güç Olmasin’ fotograf sergisi açildi.

Osmaniye'de 'Göçler Güç Olmasin' Fotograf Sergisi
Tarim ve Orman Bakanligi 7. Bölge Müdürlügü’ne bagli Osmaniye Doga Koruma ve Milli Parklar Müdürlügü’nce (DKMP) Dünya Göçmen Kuslar Günü etkinlikleri kapsaminda ‘Göçler Güç Olmasin’ fotograf sergisi açildi. Ari kusu, Turaç, Çeltikçi, Sahin, Puhu gibi 25 kus türünün yer aldigi sergiyi ziyaret eden Vali Erdinç Yilmaz, fotograflar hakkinda bilgiler aldi.

Osmaniye’nin kus zenginligini görmekten duydugu mutlulugu dile getiren Vali Erdinç Yilmaz, “Osmaniye Doga Koruma ve Milli Parklar Müdürlügü Göçmen Kuslar Günü nedeniyle ‘Göçler Güç Olmasin’ fotograf sergisini açtilar. Sergide sunu gördük gerçekten Osmaniye’de çok güzel kus türleri var. Osmaniye’nin bu zenginligini de görmekten çok mutu olduk. Biliyorsunuz Kirmitli Kus Cennetimiz var. Bu türlerin hemen hepsi buraya ugruyor. Orasi da kuslar için gerçekten çok güzel bir mekan. Ben böylesine güzel bir çalisma yapan arkadaslarima tesekkür ediyorum” diye konustu.

Serginin açilisina Vali Erdinç Yilmaz’in yani sira DKMP 7. Bölge Müdürü Turgut Çangir, Korkut Ata Üniversitesi Rektörü Prof. Turgay Uzun, Belediye Baskan Yardimcisi Mehmet Hulusi Akkus ve Osmaniye Doga Koruma ve Milli Parklar Müdürü Oktay Deniz katildi.

Kaynak: İHA