AK Parti'li Füzün Açiklamasi 'CHP'li Belediye Yasak Tanimiyor'

Akhisar Belediye Baskani Besim Dutlulu’nun, kirsal mahallelerden basvuruda bulunan her haneye 20 adet Atak-s cinsi tavuk civcivi desteginde bulunacaklarini açiklamasina tepki gösteren AK Parti Akhisar Ilçe Baskani Fatih Füzün, Akhisar Belediyesi’nin, insan ve hayvan sagligini tehlikeye attigini ve bakanligin geçmis ve günümüzde yayinladigi kararlari görmezden geldigini belirtti.

AK Parti'li Füzün Açiklamasi 'CHP'li Belediye Yasak Tanimiyor'
AK Parti Akhisar Ilçe Baskani Fatih Füzün, “Tarim ve Orman Bakanligi ve Tarim Orman Müdürlügü’nün bu konudaki hassasiyeti ortada, Akhisar Belediyesi yaptigi son hamle ile insan sagligini ne kadar ayaklar altina aldigini ve ortaya attigi civciv projesi ile beraber kendilerinin ne kadar konulardan uzak olduklarini bir kere daha gösterdi. Avrupa ülkeleri basta olmak üzere tüm dünyayi olumsuz etkileyen ve etkileri her geçen gün devam eden Kus Gribi salgini, ülkemizde de en yaygin 2015 yilinda görülmüs olsa da zaman zaman tekrardan kendini hatirlatmaktadir. Covid-19 salginin bittigi ve insanimizin yeni nefes almaya basladigi bu günlerde böylesi, hem tarim hayatini hem de insan hayatini tehlikeye atacak olan bir hamleyi saskinlik ile izliyoruz. 2019-2020 ve son olarak 26.04.2022 tarihinde Tarim ve Orman Bakanligimizin tarafindan yayinlanan doga ve insan hayatinin tehlike altina alacak olan bu girisim, canli hayatini tehlikeye atmaktadir. Burada biz bunlari anlatirken sadece Akhisar’dan bahsetmiyoruz buralardan çogalacak bir salgindan bahsediyoruz. Bu konu bu güne ait degil daha önce Ziraat Odasi’nin da böyle bir projesi oluyor ve yine ayni sebep ile reddediliyor. Bugün yapilan yanlistan dönülmez ise bu isin ekonomik boyutunu da düsünmemiz gerekiyor. Mevcut hayvanlara siçramasi ve bu isin büyümesi halinde, bu isin vebaline kimler girecek yada böyle bir durumda bugün dagitim meraklisi olanlar o gün de dagittiklari ailelerin yaninda olacaklar mi? Daha yakin tarihte hayvanlari kireçler içine atmak zorunda kaldik. Birçok aile ekonomik zorluk içinde mücadele etti. Tek geçim kaynagi hayvancilik olan ailelerimiz var." dedi.

Manisa’nin kanatli hayvan varliginda Türkiye birincisi oldugu için daha da hassas olunmasi gerektigine dikkat çeken Füzün, "Geçmis dönemde Akhisar ilçemizde Moralilar Mahallesinde görülen ilk Kus Gribi mihrakini pes pese Akhisar Rahmiye Mahallesi, Kapakli Mahallesi, Saruhanli Ilçesi Develi Mahallesi, Saruhanli ilçesi Koldere ve Kemiklidere Mahallelerinde çikan Kus Gribi Hastaligina rastladik. Bu hastalik mihraklarinda ’Tavuk Vebasi Hastaligina Karsi Korunma ve Mücadele Yönetmeligi’ çerçevesinde toplam 5 milyon 747 bin 390 adet kanatli hayvan itlaf edilmis olup 58 milyon 283 bin 193,64 TL tazminat ödenmistir. Dolayisiyla hem insan hem hayvan sagligi açisindan risk olusturan bu hastalik ülke ekonomisine de büyük kayiplar yasatmaktadir. Bu olay ’Dagittik bitti’, sadece ve sadece basit bir civciv dagitma projesi olarak görmemek bu isin basindan sonuna kadar düsünülmeli ve arastirilmalidir. Sayin Besim Dutlulu, tavuklarin partisinden bahsetmekte. Soruyoruz kendisine: Insan sagligi açisindan bakanligin ve Tarim Orman Müdürlügünün aldigi kararlar ortadayken hayvan ve insan sagligini tehlikeye atmanin partisi belli midir?" dedi.

Kaynak: İHA