TSOF Baskani Apaydin Açiklamasi 'Soförlerle Ilgili Projemizin Final Toplantisi 12 Mayis'ta'

Türkiye Soförler ve Otomobilciler Federasyonu (TSOF) Baskani Fevzi Apaydin, “Karayolu tasimaciligi sektöründe istihdam edilen soförlerimize egitim ve sinavlarinda mesleki bilgi ve becerilerini artirmak amaciyla baslattigimiz 2 yildir devam eden projemizi tamamliyoruz” dedi.

TSOF Baskani Apaydin Açiklamasi 'Soförlerle Ilgili Projemizin Final Toplantisi 12 Mayis'ta'
TSOF Baskani Fevzi Apaydin, TSOF ile Ulusal Ajans arasinda 1 Aralik 2019’dan itibaren ortaklasa yürütülen Ticari Araç Sürücülerinin Mesleki Yeterliliklerinin Artirilmasi projesinde sona gelindigini duyurdu. 31 Mayis Sali günü projenin son bulacagini ifade eden Fevzi Apaydin, final programinin 12 Mayis Persembe günü yapilacagini açikladi.



“2 yilda soförlerimizle ilgili birçok gelisme kaydettik”

TSOF Baskani Fevzi Apaydin proje ile ilgili bilgiler vererek, “Karayolu tasimaciligi sektöründe istihdam edilen soförlerimize egitim ve sinavlarinda mesleki bilgi ve becerilerini artirmak amaciyla baslattigimiz 2 yildir devam eden projemizi tamamliyoruz. Bu projemize ortak olan MEB Özel Ögretim Kurumlari Genel Müdürlügü, Tüm Egitim Dernekleri Federasyonu (TÜMEDEF), Italya, Ispanya, Almanya’dan kurumlar ile istirakçi SUPSI ile birlikte önemli gelismeler kaydettik. Ortak ülkelerdeki yolcu tasimaciligi yapan soförlerin mevzuat, mesleki standartlari ve yeterlilikleri, egitim, sinav belgelendirmeleri, istihdam durumlari gibi konularda genis bir arastirma raporu hazirlandi. Yine bu 2 yillik süreçte mesleki yeterlilik tablosu ve egitim modülleri belirlenerek, materyaller olusturuldu. Bu projemizin final konferansi 12 Mayis Persembe günü federasyonumuzda gerçeklesecek. Bu toplantiya proje ortaklarimiz da katilim saglayarak konusmalarini gerçeklestirecek ve egitimler hakkinda bilgiler verilerek sunumlar gerçeklestirilecek” ifadelerine yer verdi.
Kaynak: İHA