TBMM'de FETÖ Tartismasi

Türkiye Büyük Millet Meclisinde (TBMM) FETÖ tartismasi yasandi.

TBMM'de FETÖ Tartismasi
TBMM Genel Kurulunda AK Parti ile CHP Grup baskanvekilleri arasinda FETÖ tartismasi yasandi. CHP Grup Baskanvekili Engin Özkoç, siginmacilarla ilgili olarak AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik’in ‘Katillere teslim etmeyecegiz’ sözlerini hatirlatti. Bunun üzerine AK Parti Grup Baskanvekili Muhammet Emin Akbasoglu, FETÖ ile ilgili tartismalarda HDP ve CHP’den tepki geldigini söyleyerek, “Millet Ittifaki’nin bilesenlerinin gözyasi akiyor. 2013’den önce fotosu olan kimleri tartistik burada. Kimlerin hala FETÖ’cüleri cesaretlendirdigi, 15 Temmuz gecesinde beraber hareket edenlerin kimler oldugu bilinmiyor. Erdogan devleti FETÖ’den temizleyen lider olarak tarihe geçmistir” dedi.

Akbasoglu, AK Parti Sözcüsü Çelik’in ayni dogrulari söyledigini, dün farkli söyleyip bugün farkli söyleyenlerin, u dönüsü yapanlarin kendileri oldugunu ifade etti.

Özkoç ise, AK Parti yetkililerinin birbirinden farkli açiklamalar yaptiklarini söyledi.

Akbasoglu, CHP milletvekillerinin FETÖ’cülerle ve liderleriyle poz verdiklerini iddia ederek, “2013’ten önceki fotolara atif yapanlar, FETÖ’nün FETÖ oldugu ortaya çiktiktan sonra 2014’te ABD’de FETÖ imamlari ile beraber foto verenler sizsiniz” seklinde konustu.

Özkoç, ABD’ye görevli olarak gittiklerini ifade ederek, “Sizin AK Parti Grup Baskanvekili yanimda oturuyordu. Sizin genel baskan yardimcilari da oradaydi, ayni kisilerle görüsme yapildi. Senin gözünün içine baka baka söylüyorum, bizi FETÖcülükle suçlayan serefsizdir” diye konustu.

Akbasoglu, CHP grubunun büyük bir telas içinde oldugunu söyleyerek, “Seref ve haysiyet yoksunu olan ancak yalan söyleyendir. Yalan ve yalan algi yönetimini ortaya koyan bizzat sensin. Yalan, yalan, yalan. Bizim 2013’ten sonra FETÖcülerle foto veren grup baskanvekilimiz yok. Haysiyetsiz olan, serefsiz olan sensin, yalan söylüyorsun. Ispatlamazsan yalancisin, haysiyetsizsin. Söyledigini aynen iade ediyorum” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA