Sahinbey'de Kan Bagisi Protokolü Imzaladi

Sahinbey Belediye Baskani Mehmet Tahmazoglu, her yil geleneksel olarak düzenledigi kan bagisi kampanyasi için protokol imzaladi.

Sahinbey'de Kan Bagisi Protokolü Imzaladi
Sahinbey Belediyesi’nin her yil geleneksel hale getirdigi kan bagisi kampanyasi için Vali Davut Gül, Sahinbey Belediye Baskani Mehmet Tahmazoglu ve Türk Kizilayi Gaziantep Bölge Kan Merkezi Müdürü Dr. Halis Uzunkaya arasinda protokol imzalandi.

“Örnek bir kampanya”

Gaziantep Valisi Davut Gül, düzenlenen kan bagisi kampanyasinin STK’lar tarafindan örnek alinmasi gerektigini belirterek, “Sahinbey Belediyesinin her yil düzenledigi kan bagisi kampanyasini bu yil yine yapiyoruz. Türkiye’deki en büyük kampanyalardan birisi olacak. Simdiye kadar düzenlenen kan bagisi kampanyasinda 20 binin üzerinde kan bagisi toplandi. Insallah bu yil spor ayakkabilarinin da ödül olarak verilmesiyle kan bagisçilari ödüllendirilmis olacak. Özellikle pandemi döneminde kan ile ilgili çok ciddi sikintilarimiz oldu. Bu kampanya ile birlikte kan stokumuzu arttirmis olacagiz. Yapilan kampanyadan dolayi basta Sahinbey Belediye Baskani Mehmet Tahmazoglu olmak üzere tüm ekibine ve Kizilay’imiza tesekkür ediyorum” dedi.



“Hem ihtiyaç, hem saglik için”

Kan bagisi kampanyasinin her yil yapildigini bildiren Sahinbey Belediye Baskani Mehmet Tahmazoglu ise, “Gaziantep Valiligimiz, Sahinbey Belediyemiz ve Kizilay isbirligi ile düzenledigimiz kan bagisi kampanyamiz 16 Mayis Pazartesi günü 15 Temmuz Demokrasi Meydani’nda sabah 08:00’da baslayarak gece 21:00’a kadar devam edecektir. Su ana kadar bu kampanya çerçevesinde 20 binin üzerinde kan bagisi gerçeklestirildi.

Kan sadece insan vücudu tarafindan üretilebilir; yapay olarak üretilmesi mümkün degil. Kan ihtiyaci olan hastalarin talepleri ancak bagisçilar üzerinden karsilanabiliyor. Hem yeni bagisçilar kazanmak hem de bu alana ilgiyi arttirmak için bu kampanyalari düzenliyoruz. Pazartesi günü yapacagimiz kan bagisi kampanyamiza Kizilay Genel Baskanimiz Kerem Kinik da istirak edecekler. Kan vermek insan vücudunu yenileyen ve birçok hastaliklarin önlenmesine vesile olan bir unsur. Verilen bir ünite kan ile üç insanin hayatina umut olmus olacagiz. Ayrica saglikli yasam için Sahinbey Belediyesi olarak kan bagisi kampanyamizda kan bagislayan tüm vatandaslarimiza spor ayakkabisi hediye edecegiz. Desteklerinden dolayi Valimiz Davut Gül’e, Türk Kizilay Gaziantep Bölge Kan Merkezi Müdürü Dr. Halis Uzunkaya’ya ve bizlere destek veren STK’lara tesekkür ediyorum” diye konustu.



Türk Kizilay Gaziantep Bölge Kan Merkezi Müdürü Dr. Halis Uzunkaya ise düzenlenen kan bagisi kampanyasindan dolayi Gaziantep Valisi Davut Gül ve Sahinbey Belediye Baskani Mehmet Tahmazoglu’na tesekkür etti.
Kaynak: İHA