Özel Çocuklardan Özel El Sanatlari Sergisi

Ordu’nun Ünye ilçesinde, 10-16 Mayis tarihleri arasinda kutlanan “Engelliler Haftasi” nedeniyle el emegi ürünler, açilan sergiyle vatandaslarin begenisine sunuldu.

Özel Çocuklardan Özel El Sanatlari Sergisi
Her yil 10-16 Mayis tarihleri arasinda kutlanan Engelliler Haftasi nedeniyle bu yilda özel bireylerin yaptigi kapi süsleri, duvar süsleri, tas boyama, ahsap boyama, kaktüs gibi birbirinden degisik el emegi ürünler Ünye Cumhuriyet Meydani’nda açilan sergiyle katilanlara sunuldu. Özel çocuklarin ve bireylerin bulundugu sergi renkli görüntüler olustururken, özel çocuklar ise alanda çalinan sarkilarla doyasiya eglendi.

“Özel bireylerimizin çalismalariyla dikkat çekmeye çalisiyoruz”

Serginin özel çocuklarin gelisimi ve toplumdaki etkilesimlerine katki sagladigini ifade eden Özel Egitim Ögretmeni Özleyis Kiyak Kadioglu, “10-16 Mayis Engelliler Haftasi dolayisiyla çesitli etkinlikler gerçeklestirdik. Dün engelsiz yasam yürüyüsü, bugün de yil boyunca özel bireylerimizin yaptigi ürünlerimizi sergiliyor ve halkimiza tanitiyoruz. Burada özel bireylerimizin yaptigi çalismalarla dikkat çekmeye çalisiyoruz. Ne kadar çok engellilerimizi tanitir ve onlarin yeteneklerini ortaya çikarirsak, onlar için de iyi olacagini düsünüyoruz” dedi.

Özel bireylerin toplumda özel oldugunu sözlerine ekleyen Kadioglu, “Her çocuk mutlaka özeldir. Onlarin içerisinde hep bir kesfedilmemis yetenekleri vardir. Çocuklarimizin yeteneklerini kesfederek, onlarin kisiliklerini ortaya koyuyoruz. Biz özel çocuklarimizi her yerde daima kaynastirmak ve onlarin yeteneklerini disari çikarmak zorundayiz. Herkes çocuklarimizi toplumda ve ailelerde kabullenir onlarin duyarliliklarina saygi gösterebilirsek daha yasanabilir bir dünya olacagina inaniyorum” diye konustu.

Kaynak: İHA