Ögrenciler Yol Kesip, Trafik Haftasinda Farkindalik Olusturdular

Zonguldak’ in Çaycuma ilçesinde Karayollari Trafik Haftasi Güvenligi çerçevesinde Barbaros Kutlutas Ortaokulu ögrencileri tarafindan etkinlik düzenlendi.

Ögrenciler Yol Kesip, Trafik Haftasinda Farkindalik Olusturdular
Barbaros Kutlutas Ortaokulu Trafik Kulübü ögretmen ve ögrencileriyle birlikte ilçe jandarma ve emniyet müdürlügü trafik ekiplerinin de katildigi etkinlikte "Yayalar Kirmizi Çizgimizdir” ve “Kemerinle Yol Ver Hayata " sloganlarinin yer aldigi afislerle ögrenciler ve trafik ekipleri yaya geçidinde araçlari durdurarak trafikte emniyet kemeri ve yaya geçidinin önemine dikkat çekti. Durdurduklari araçlara Trafik Haftasiyla ilgili çesitli brosürler ve kitap dagitarak farkindalik olusturdular.

Ayrica Barbaros Kutlutas Ortaokulu Konferans Salonunda ögrencilere bilgi veren Ilçe Emniyet Müdürlügü’nde görevli trafik polis memuru, "Trafik kazalarinda insan yol ve çevresinin faktörel etkileri çesitli oranla olmakla birlikte, kazalara neden olan kusurlar içerisinde insan unsurunun payi yüzde 98’ler düzeyindedir. Bu düzeyin azaltma yöntemlerinden birisi egitimdir. Insan egitimi uzun soluklu bir çalismayi gerektirmektedir. Trafik kazalari gibi toplum derinden etkileyen sosyal sorunlarin çözümünde de egitim en etkili yoldur. Vatandaslarimizin trafik güvenligine yapilacak yatirim kazalar nedeniyle her yil ödedigimiz 8 milyar dolar civarinda sosyo-ekonomik maliyetin azaltilmasini saglayacaktir. Böylelikle Türkiye trafik güvenliginin arttirilmasina yönelik egitim faaliyetlerinin milli egitim bakanligi basta olmak üzere yasanin göreve verdigi ilgili bakanliklarin katkilariyla örgün ve yaygin egitim yöntemleri sürdürmektedir. Iste karayollari trafik güvenligi haftasi bu egitim faaliyetlerinden birisidir. Haftanin amaci mülkün oldugunca çok sayida yol kullanicisina ulasarak riskler ve kurallar konusunda bilinçlendirmektir" dedi.

Ögrencilerin karsilikli soru ve cevaplariyla geçen seminer sonunda Okul Müdürü Harun Toksoy, Okul Trafik Kulübü rehber ögretmeni Ercan Süzer’e ilçe jandarma ve emniyet müdürlügü trafik ekiplerine tesekkür ederek program sona erdi.
Kaynak: İHA