Kastamonu'da 'Hanönü Okuyor' Adli Kitap Okuma Yarismasi Düzenlendi

Kastamonu’nun Hanönü ilçesinde Ilçe Milli Egitim Müdürlügünce ödüllü kitap okuma projesi çerçevesinde “Hanönü Okuyor ”adli kitap okuma yarismasi düzenlendi.

Kastamonu'da 'Hanönü Okuyor' Adli Kitap Okuma Yarismasi Düzenlendi
Kastamonu’nun Hanönü ilçesinde “Hanönü Okuyor” adli kitap okuma yarismasi düzenlendi.

Hanönü Ilçe Milli Egitim Müdürlügünce kitap okuma projesi adi altinda düzenlenen yarismada ögrenciler, ilçe meydaninda bir araya gelerek kitap okudu.

Ögrencilerle birlikte kitap okuyan Hanönü Ilçe Milli Egitim Müdürü Abdullah Turan, “Hanönü Okuyor” ödüllü kitap okuma yarismasi projesinin Hanönü Kaymakamligi ve Hanönü Ilçe Milli Egitim Müdürlügünün organizasyonu ile düzenlendigini söyledi.



“Hanönü Okuyor” ödüllü kitap okuma yarismasi ile ögrencilere ve velilere kitap okuma aliskinligini kazandirmayi hedeflediklerini söyleyen Turan, “Proje ile ögrencilerimize ve velilerimize kitap okuma aliskanligi kazandirmak ve aile egitimi saglamaktir. Hanönü ilçesinde sürdürülebilir bir akademik basariyi tesis etmek, hayat boyu okuyan nesiller yetistirmek, okuma kültürünü kurum kültürü haline getirmek, ögrencilerimize degerler egitimi çerçevesinde örnek davranislari tanitmak ve kendine güven duygusunu gelistirmek, etkili düsünmeyi saglamak, milli, manevi ve kültürel degerlerimizin tanitilmasi, kazandirilmasi ve pekistirilmesini saglamayi hedefliyoruz” dedi.

Yarismanin Hanönü ilçesinde düzenlenecegini anlatan Hanönü Ilçe Milli Egitimi Müdürü Abdullah Turan, bu çerçevede Ilçe Milli Egitim Müdürlügü tarafindan “Okuma Yarismasi Kitap Belirleme ve Degerlendirme Komisyonu” kurulacagini ifade ederek, “Komisyon tarafindan belirlenen kitaplardan yine komisyon tarafindan belirlenen sorularla, belirlenen sinav merkezlerinde ‘Yarisma Sinavi’ yapilacaktir. Okuma yarismasi sinif seviyelerinde ve veli kategorilerinde yapilacak” diye konustu.

Proje çerçevesinde önümüzdeki günlerde de Saglikli Yasam Merkezi, Atatürk Meydani ve okullarin bahçelerinde kitap okuma etkinliginin devam edecegi bildirildi.

Kaynak: İHA