'Gönül Birlikteligini Kuvvetlendirmenin En Az Yaptigimiz Isler Kadar Ehemmiyet Arz Ettiginin Farkindayiz'

Gençlik ve Spor Bakani Mehmet Kasapoglu, “Camia olarak, kadro olarak ayni zamanda gönül köprüleri insa etmenin, gönüller arasi yollari güçlendirmenin, gönül birlikteligini kuvvetlendirmenin en az yaptigimiz isler kadar ehemmiyet arz ettiginin de farkindayiz” dedi.

'Gönül Birlikteligini Kuvvetlendirmenin En Az Yaptigimiz Isler Kadar Ehemmiyet Arz Ettiginin Farkindayiz'


Ankara’nin Kizilcahamam ilçesinde bir otelde düzenlenen “Yunus Emre Yolunda Genç Gönüllüler Bulusmasi” programinda konusan Bakan Kasapoglu, “Içinde bulundugumuz çag bir yandan dijitallesme, diger yandan sanayilesme, pek çok kolayligi beraberinde getiriyor. Bununla birlikte bazi hususlara karsi, degerlere karsi bir yabancilasmanin söz konusu oldugu hepinizin malumu. Derinligin, anlamin, mananin, maalesef birtakim sikintilarla karsi karsiya kaldigi hepimizin malumu. Kalbi merkeze alan, ruhu doyuran bir özelligin ilave bir çaba gerektirdigi bir dönemdeyiz. Bu dönemde her daim degerlerin, aklin ve kalbin birlikte olmasinin her geçen günden daha önemli oldugu bir dönemdeyiz” açiklamasinda bulundu.

Ciddi anlamda bir kalkinmayi gerçeklestirdiklerini vurgulayan Bakan Kasapoglu, “Camia olarak, kadro olarak ayni zamanda gönül köprüleri insa etmenin, gönüller arasi yollari güçlendirmenin, gönül birlikteligini kuvvetlendirmenin en az yaptigimiz isler kadar ehemmiyet arz ettiginin de farkindayiz. Dünyanin en genç nüfusuna sahibiz hamdolsun bölgesel, niteliksel, nicel anlamda. Bir yandan modern manadaki gereklilikleri gençlerimiz için seferber ederken, diger yandan gençlerimiz için ruh zenginligini, ruhu diri tutmak noktasindaki gereklilikleri de ortaya koyma durumundayiz” ifadelerini kullandi.

Kendisinin imam hatip yillarinda seçme ve seçilme yasinin 30 oldugunu söyleyen Bakan Kasapoglu, “Bir ara 25’e düstü. Simdi 18 yasinda gençlerimiz, sizin gibi piril piril arkadaslarimiz Türkiye’yi yönetiyorlar. Gurur duyuyoruz hepinizle. Egitimde firsat esitligi noktasinda okullasma, üniversiteler, harçlarin kaldirilmasi, Türkiye’nin dört bir yaninda bulunan yurtlar, burslar, krediler, tesvikler, çalismalar gençlere sözde verilen bir degeri degil, gençlere olan sevginin, güvenin ve gençlerle yürüdügümüzün sembolü. Insallah birlikte yürümeye devam edecegiz sizlerle” diye konustu.

(Ahmet Furkan Gülap - Sadettin Aliusta - IHA)
Kaynak: İHA