Geleneksel Çocuk Oyunlari Ve Oyuncaklari Festivali 21 Mayis'ta Yapilacak

Osmaniye Belediyesi tarafindan geleneksel olarak düzenlenen Çocuk Oyunlari ve Oyuncaklari Festivalinin 5’incisi 21 Mayis’ta yapilacak.

Geleneksel Çocuk Oyunlari Ve Oyuncaklari Festivali 21 Mayis'ta Yapilacak
Geleneksel hale getirilen ve Osmaniye Belediyesi’nce düzenlenen Çocuk Oyunlari ve Oyuncaklari Festivalinin 5’incisi 21 Mayis Cumartesi günü saat 15.00 ile 19.00 saatleri arasinda Masal Park’ta yapilacak. Festivalde, Türk Dünyasi’nda ve Osmaniye’de geçmiste oynanan ancak unutulmaya yüz tutmus tüm çocuk oyunlarinin hatirlatilmasi çocuklarin ögrenmeleri saglanacak.

Konuyla ilgili Osmaniye Belediyesi’nden yapilan açiklama, “Osmaniye Belediyesi 5. Geleneksel Çocuk Oyunlari ve Oyuncaklari Festivali Kapsaminda ilkokullar arasi takimlarin yarisacagi mangala yarismasi düzenlenecek. Ayrica ahsap oyuncak tasarim yarismasi yapilacak. Yarisma tek kategoride düzenlenecek ve her yas grubundan vatandaslar katilabilecekler. Katilimcilar Osmaniye Belediyesi Kültür ve Sosyal Isler Müdürlügü’ne en geç 18 Mayis Çarsamba günü saat 17.00’a kadar müracaat etmeleri gerekiyor. Yakan Top yarismalarina katilacak okullar Okul Sporlari Sistemi üzerinden 12 Mayis Persembe gününe kadar basvuru yapabilecekler. Mendil kapmaca yarismalarina katilacak okullar Okul Sporlari Sistemi üzerinden basvuru yapabilecekler. Tüm oyunlar için katilimcilar yarisma hakkinda detayli bilgi ve sartnameye https://osmaniye-bld.gov.tr/ adresinden ulasabilecekler” denildi.
Kaynak: İHA