Denizli'ye 2 Bin Kisilik Yeni Yurt Kazandiriliyor

Denizli Gençlik ve Spor Il Müdürlügü hizmet, sube ve merkez ilçe müdürleriyle Il Müdürü Ömer Ilman baskanliginda yogun gündem maddeleriyle toplandi. Toplantida yaklasan Gençlik Haftasi olmak üzere yurt, gençlik ve spor hizmetlerinde mevcut durum ve yapilacak çalismalar masaya yatirildi.

Denizli'ye 2 Bin Kisilik Yeni Yurt Kazandiriliyor


Denizli Gençlik ve Spor Il Müdürlügü hizmet, sube ve merkez ilçe müdürleriyle Il Müdürü Ömer Ilman baskanliginda yogun gündem maddeleriyle toplandi. Yaklasan Gençlik Haftasi olmak üzere yurt, gençlik ve spor hizmetlerinde mevcut durum ve yapilacak çalismalar toplantida masaya yatirildi. Gençlik ve Spor Bakanligi’nin projelerini Denizli’de gençlerle bulusturan Gençlik ve Spor Il Müdürlügü yetkilileri toplantiya tam kadro katildi.

Her yil 15 ile 21 Mayis tarihleri arasinda yurdun her kösesinde coskuyla kutlanan Gençlik Haftasi ve 19 Mayis Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayrami için kisa bir süre kaldi. Denizli Valiligi koordinesinde Gençlik ve Spor Il Müdürlügünün organize edecegi Gençlik Haftasi boyunca yapilacak etkinlikler toplantida masaya yatirildi. 15 Mayis tarihinde Atatürk Anitina çelenk sunumu ile baslayacak hafta da sportif turnuva ve etkinlikler, Gençlik Merkezi özel programlari, Gençlik Yürüyüsü, halk oyunlari gösterileri, kültür sanat yarismalari, Milli Mücadele ve Atatürk konulu resim sergileri gibi birçok etkinlik yer alacak.

Kültür sanat yarismalari bölge finalleri Denizli’de gerçeklestirilecek

Gençlik ve Spor Bakanligi Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlügü tarafindan organize edilen Gençler Arasi Kültür ve Sanat Yarismalari Ege Bölge finalinin 23-26 Mayis tarihlerinde Denizli’de gerçeklesecegi kaydedildi. Tiyatro, Siir, Bilgi, Ses Yarismalarinin olacagi finallerle ilgili hazirliklar Denizli Gençlik Merkezi tarafindan yürütülüyor.

Yurt hizmetlerinde durmak yok

Gençlik ve Spor Bakanligi’na bagli Denizli’de bulunan 12 ögrenci yurdunda 9 bin 392 üniversite ögrencisinin barinma, yemek, kredi ve burs hizmetlerini saglayan Gençlik ve Spor Il Müdürlügü, yurtlarda hizmetlerini 7 gün 24 saat esasiyla devam ettiriyor. 2 Bin kisilik yurt insaatinin ikinci etap çalismalarinin devam ettigi kaydedilirken, önümüzdeki egitim-ögretim döneminde hizmete girmesinin planlandigi belirtildi. Yurtlarda barinmanin yani sira ögrencilerin gelecege donanimli bir sekilde hazirlanmasi için akademik, sosyal ve kisisel gelisimlerini artirmaya yönelik kültür, sanat, egitim ve sportif çalismalarin sürdügü belirtildi.

“Gençlerimizin iyi yetismesi her seyden önemli”

Toplantida gençlige hizmet ediyor olmanin ekip olarak sorumlulugunu tasidiklarini söyleyen Gençlik ve Spor Il Müdürü Ömer Ilman, bu bilinçle yurt, gençlik ve spor hizmetleri ile toplumun en dinamik kesimi olan gençlere hizmet ediyor olmanin mutlulugunu yasadiklarini, yilmadan, yorulmadan çalismalara devam etmelerini istedi. “Gençler ülkemizin ve milletimizin gelecegi ve umududur” diyen Ilman, yasadigi toplumun degerlerine bagli, çaliskan, üretken, her türlü bagimliliktan uzak gençlerin yetismesinin kurum olarak en temel görevleri oldugunu söyledi.

Ilman, Gençlik ve Spor Il Müdürlügünde her bir çalisanin bütünün bir parçasi oldugunu, bu ülkenin geleceginde söz sahibi olacak bilgili, donanimli ve özgüveni yüksek gençlerin yetismesinde önemli bir rolü bulundugunu sözlerine ekledi.
Kaynak: İHA