Cumhurbaskani Erdogan'dan Kiliçdaroglu'na Siginmaci Tepkisi Açiklamasi 'Görevde Oldugumuz Sürece Gönderemeyeceksiniz'

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, "Ülkemizde su anda muhacir olarak bulunan bu insanlari biz ne Bay Kemal’in dedikleriyle ne onun yandaslarinin dedikleriyle bu ülkeden bu görevde oldugumuz sürece asla geri itmeyiz, ötelemeyiz. Biz bu görevde oldugumuz sürece Bay Kemal, yandaslarin dahil hepinize birden sesleniyorum. Allah’in izni ile siz bu kardeslerimizi bu ülkeden geri gönderemeyeceksiniz” dedi.

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, partisinin Genisletilmis Il Baskanlari Toplanti’nda konustu.

Parti teskilatina Ramazan ayi boyunca 81 ilde gerçeklestirilen iftar ve sahur programlari için tesekkür eden Erdogan, "Gündüz baslayip sabahin ilk saatlerine kadar süren bu programlarlar salgin döneminde mesafeli kaldigimiz milletimizle tekrar kucaklasma vesilesi oldu. Genel merkezimizle, il ve ilçe teskilatimizla, kadin kollarimizla, gençlik kollarimizla seferberlik halinde çalistigimizda milletimizin gönül kapilarinin bizlere açik oldugunu gördük. Bu tempoyu düsürmeden sürekli yeni araçlar ve yöntemlerle zenginlestirerek çalismalarimizi 2023 Haziran ayina kadar sürdürecegiz. Önümüzdeki yaklasik bir yillik süreyi en güzel sekilde degerlendirerek 16. seçim zaferimize hep birlikte ulasacagiz. Elbette her seçim önemlidir, her seçim tarihidir, hem seçim kritiktir. Hatirlayiniz 2022 Kasim seçimleri ülkemiz için tarihi bir dönüm noktasiydi, 2007 seçimleri vesayetle mücadelemizde yeni bir safhaya geçmemizi saglamisti. 2011 seçimleri eser ve hizmet siyasetimizi zirveye tasimisti, 2015 seçimleri ülkemizi yeniden eski günlere döndürmek isteyenlerle hesaplasma zeminine dönüsmüstür. 2018 seçimleri darbe tesebbüsü ve yeni yönetim sistemine geçisin ardindan ilk imtihandi. Her mahalli seçimler, her kalk oylamasi da benzer misyonlara sahiptir. 2023 seçimleri de hem ülkemizin AK Parti hükümetleri dönemindeki kazanimlarinin bir muhasebesi hem de 2053 vizyonumuzun habercisi olarak siyasi tarihimize naksedilecektir" dedi.



"Küresel kriz ülkemizin önüne tehditler yaninda önemli firsatlar da çikardi"

2023 seçimlerinin kritik bir esik olduguna vurgu yapan Erdogan, küresel krizin tehditler yaninda önemli firsatlari da araladigini belirtti.

Erdogan, "Bu seçimlere küresel krizlerin dünyadaki yönetim ve ekonomik sistemini kökünden sarstigi bir dönemde giriyoruz. Ilk isareti 2008 küresel finans krizi ile baslayan salginla yeni bir merhaleye ulasan bu büyük sarsinti Ukrayna- Rusya savasi ile güvenlik boyutu da kazindi. Küresel kriz ülkemizin önüne tehditler yaninda önemli firsatlar da çikardi. Geçtigimiz 20 yilda ülkemize kazandirdigimiz demokrasi ve kalkinma altyapisi sayesinde pek çok sinamayi basariyla verdik. Vesayet düzeni ile ve darbe heveslileriyle mücadele ederek milli iradenin üstünlügünü tartismasiz sekilde tesis ettik. Ülkemizin asirlik geri kalmisligini ortadan kaldiracak eser ve hizmetleri adim adim hayata geçirdik. Egitimden sagliga, ulasimdan enerjiye, tarimdan spora, tüm dis politika her alanda milletimizin en üst standartlarla hizmet alabilecegi imkanlari sagladik. Vatan topraklarinin her bir karisini eserlerimizle donattik. Terör örgütlerinin basini hem sinirlarimiz içinde hem sinirlarimiz disinda ezerek vatandaslarimizin can, mal ve istikbal kaygisini ortadan kaldirdik" diye konustu.



"Büyük ve güçlü Türkiye’nin insasini tamamlayacagimiz bir dönemin esigindeyiz"

Kimi küresel dengesizliklere ve Türkiye’ye kurulan ekonomik tuzaklara ragmen refah seviyesinin geçmisle mukayese edilemeyecek sekilde yükseltildigini ifade eden Erdogan, Türkiye’nin dünya üzerindeki önemine de dikkat çekti. Erdogan, "Kendi güvenligi ile, yönetimi ile, kendi ekonomisi ile kararlarinin baska yerlerde verildigi Türkiye’yi sadece vatandaslarinin degil bölgesindeki tüm kardeslerinin, dünyadaki tüm mazlumlarin umudu bir ülke haline getirdik. Simdi iste tüm bu emeklerin tüm bu mücadelelerin tüm bu fedakarliklarin, tüm bu altyapinin asil meyvesini toplayacagimiz büyük ve güçlü Türkiye’nin insasini tamamlayacagimiz bir dönemin esigindeyiz. 2023 seçimlerinin öncekilere göre farki buradan geliyor. Bu seçim AK Parti için Tayyip Erdogan için degil Türkiye için önemlidir. Türkiye’nin gelismekte olan ülke zincirini kirip dünyanin en büyük 10 ekonomisi arasina girmesi 2023’te yapilacak tercihe baglidir. Çünkü bu bizim hedefimiz, bizim çabamiz. Muhalefet tarafinin yavrulariyla beraber ülkemize tek taahhüdü Türkiye’yi 20 öncesine götürmek, yapilmis olan her seyi mümkünse yikmak, yikamadiklarini da devre disi birakmaktir. Daha vahimi Kiliçdaroglu muhalefet adina yeni ve daha iddiali bir hedef ortaya koydu" dedi.



"Anlasilan o ki bu zat hiçbir BM toplantisini takip etmemis"

Kiliçdaroglu’nun açiklamalarini elestiren Erdogan, "Kiliçdaroglu, ülkeye eser ve hizmet vermeye degil kavga etmeye geldigini açikça söyledi.

Bu zatin bizimle partimizle, zatimizla, hükümetle ilgili elestirilerine bakiyor, gerektiginde hak ettigi cevabi da veriyoruz. Ancak uzunca bir süredir bu zatin söylediklerinin yarisi yalan, yarisi yanlis. Mesela dün Mecliste çikmis ’Tayyip Erdogan Suriye meselesini BM’de hiç gündeme getirdi mi ’diye soruyor. Eline diline dursun. Defaatle anlasilan o ki bu zat hiçbir BM toplantisini takip etmemis. Tabii bunlarin gözü var görmez, kulagi var duymaz. Çünkü bunlarin kalpleri mühürlü. Yine dün çikmis, Tayyip Erdogan bu meseleyi Avrupalilarla hiç konusmadi diyor. AB ülkeleriyle bu konuda yüzlerce, belki binlerce görüsme yaptigimizdan, müzakereler yürüttügümüzden, bize verilip de tutulmayan sözleri yüzlerine vurdugumuzdan muhakkak haberi yok. Gerçi bu adamin neyden haber var ki. SSK Genel Müdürlügü olarak sürekli örnek verdigi Bürokratik kariyeri ülkemizin en büyük utanç sayfalarindan biridir. Bunca yillik siyasetçiligi döneminde de kendisinin ülkenin ve milletin herhangi bir meselesi hakkinda dise dokunur, sadra sifa olacak herhangi bir tespitine ve teklifine rastlamadim. Buna karsilik PKK’sindan FETÖ’süne, DEAS’ina kadar pek çok terör örgütü ile ülkemizde ve bölgemizde ilgili alçakça niyetleri olan tüm uluslararasi güçlerin masaligini yaptigina sahidiz. Bu adami nerede görürsünüz? Ankara’dan Istanbul’a teröristlerle kol kola, el ele yürüdügünü görürsünüz. Oralarda yine çadir kurdugunu görürsünüz. Bu adami nerede görürsünüz? Bütün bu teröristlere yandaslari ile beraber onlarin cenaze törenlerine katildigini görürsünüz. Bu tür bir insandan yalandan, talandan baska ne beklenir" açiklamasinda bulundu.

"Türk siyasetini dizayn etmeye yönelik bir projenin aparati olarak geldigi CHP Genel Baskanligi koltugunu bugüne kadar da hep ayni amaçla kullanilmistir" diyen Erdogan sözlerini söyle sürdürdü:

"Ne söylersek söyleyelim, hangi belgeyi ortaya koyarsak koyalim, kendine verilen göreve uygun sekilde kafasinda insa ettigi dünyada yasamayi sürdüren bu profilin takdirini ben milletime birakiyorum. Hiçbir terör örgütüne, hiçbir Türkiye düsmanina kullanmadigi ifadelerle bize saldirmayi siyaset sanan bu zavalli zatin dünkü hezeyanlarina parti sözcümüz gereken cevabi da verdi. Bu zatin geçtigimiz haftalarda ifade ettigi o çok enteresan ’kavga etmeye geliyorum’ sözü ve bununla baglantili olarak dile getirdigi ’ya bana katilin ya önümden çekilin’ meydan okumasini ben farkli bir yere koyuyorum. Siyasette mücadele anlaminda kavga elbette vardir. Bizim 40 yili asan siyasi hayatimiz hep bununla geçti. Milletimizin ortak degerlerini olusturan inancimiz ve kültürümüz adina ülkemizi kalkindirmak için gerektiginde yedi düvelle kavga ettik. Milli iradeyi korumak, milletin iradesine sahip çikmak için canimiz pahasina bir mücadele ortaya koyduk. Bu FETÖ’cüler bizi, kaldigimiz yeri gelip bombalamadilar mi? Gelip oralarda bizim yanimizdaki korumalarimizi sehit etmediler mi? Biz Atatürk Havalimani’na geldigimizde 10 binler oradaydi. Bu Bay Kemal, tanklarin arasindan FETÖ’cülerin destegi ile çikip oradan Bakirköy Belediye Baskani’nin evine gitti. O günleri hatirliyorsunuz. Bu böyle ürkek, korkak, pisirik , zavalli birisidir. Daha sonra da diyor ki utanmadan haberim olsaydi ben de beklerdim. Orada 10 binler neyi bekliyor. Sende öyle bir yürek öyle bir ciger yok. Neyi toparlayacaksin, neyi bekleyeceksin. Sende öyle bir sey hayatta olmadi ki. Yeri geldi vesayet odaklari, yeri geldi terör örgütleriyle kavga ettik. Biz ettik biz, sen edemezsin. Göreve geldigimizden bu yana terörün kökünü kazidik mi? Kazidik. Kazimaya devam ediyor muyuz, ediyoruz. Sinir içinde sinir disinda her seye ragmen basta Amerika olmak üzere Avrupa’nin degisik ülkeleri binlerce tir dolusu silah, araç gereç, mühimmat her seyi Türkiye’nin içindeki teröristlere gönderdiler. Biz kendileriyle Bay Kemal bunun da mücadelesini verdik. Bu silahlari kime gönderiyorsunuz? Hani sizin terörle mücadeleniz vardi. Bu terörle, bu teröristlerle mücadeleyi nerede, kiminle yapiyorsunuz? Biz sizinle NATO’da beraber degil miyiz? Beraberiz. Peki NATO’da beraber oldugunuz Türkiye’ye tehdit olusturan bu ülkelere kalkip en ufak bir dirsek gösterdiniz mi? Yok. Onlarla yine mücadeleyi sinir boylarinda da olsa biz verdik."

"Türkiye’yi tapulu mülkü görüp insanimiza tepeden bakan, kömürcü, makarnaci diyen elitist zihniyetle de kavga ettik"

Türkiye’nin terörle mücadelesinin kararlilikla sürecegine vurgu yapan Erdogan, "Bunlarin sözlerine güven olmaz. Bunlar Koalisyon güçleri derler yine bizim için tehdit olustururlar. Bunlar bizim bu islerle alakamiz yok derler tehdit olustururlar. Ne yazik ki, hiçbirine güven olmaz. Öyle de olsa, böyle de olsa biz bildigimiz yoldan sapmadan mücadelemizi sürdürecegiz. Gün oldu Türkiye’nin istiklal ve istikbaline kast eden ser güçlerle de kavga ettik. Ülkemizin vizyon projelerini engellemeye çalisan bürokratik oligarsi ile de kavga ettik. Türkiye’yi tapulu mülkü görüp insanimiza tepeden bakan, kömürcü, makarnaci diyen elitist zihniyetle de kavga ettik. 15 Temmuz gecesi korkaklar televizyon karsisinda kahvesini yudumlarken, biz milletimizle omuz omuza vererek tankla, uçakla, silahla Türkiye’yi teslim almaya kalkisan hainlerle mücadele ettik. Millete ve memlekete hizmet yolculugumuzda sayisiz haksizliga, zorbaliga, hukuk katliamlarina maruz kaldik. Yola çikarken söyledigimiz gibi kefenimizi giyerek çiktigimiz bu kutlu mücadelenin hiçbir safhasinda milletin bize sandikta verdigi emanete gölge düsürmedik. Vatanimizin bekasina, milletimizin huzuruna, vatandaslarimizin birlik, beraberlik kardesligine halel getirmedik. Bunlar kiminle kavga etmeye gelmiyor. CHP geçmisine bu zatin zihniyetine baktigimizda kimlerle kavga etmeye geldikleri açikça görünüyor. Bunlar milletle, milletin hak ve özgürlük kazanimlariyla kavga etmeye geliyor, ülkeye kazandirdigimiz eser ve hizmetleri yerle yeksan etmenin kavgasini etmeye geliyor. Bunlar Türkiye’yi yeniden tek parti fasizmine geri döndürmek, yoksullugu, sefaleti hortlatmak için kavga etmeye geliyor" degerlendirmesinde bulundu.

"Bunlar ülkemizin basini bölgesinde ve dünyada egecek kepazelikler sergilemeye geliyor"

Erdogan, "Bunlar ülkemizin basini bölgesinde ve dünyada egecek kepazelikler sergilemeye geliyor. Bunlar yeniden milletin basina bela olmaya geliyor. Buna izin vermeyecegiz. Milletimize sözümüz var. Bunlarin o yilan dillerinin riyakar yüzlerinin sahte söylemlerinin ardindaki gerçek niyetlerini göstererek tamamini da hep birlikte sandiga gömecegiz. Biz, niyet hayir, akibet hayir degisine, gönülden inanan insanlariz" dedi.



"Kimi çikiyor siyasi ve ekonomik krizlerin atesiyle yanan dünyada ülkemizin verdigi mücadeleye köstek oluyor"

Muhalefeti elestiren Erdogan, "Nitekim muhalefet diye karsimiza dikilenler bizim bir sey yapmamiza gerek kalmadan kendi kendilerini ifsa etmeye basladilar. Masa diye kurduklari 6 benzemez ittifaki seçimleri bile görmeden zangir zangir titremeye, sagindan solundan dökülmeye basladi.

Daha ortak aday belirleme dirayeti göstermeyenlerin ülkenin hiçbir kritik meselesinde kararli tutum ortaya koyamayacaklarini görmek için allame olmaya gerek mi var. Muhalefet diye ortada salinanlarin ne dedikleri, yaptiklarina bakiyoruz. Karsimiza çikan manzara su; kimi çikiyor ülkemizin iftihar meselesi hizmetlerine eserlerine satasiyor. Vatandaslarimizin inanç özürlüklerine, egitim ve kiyafet haklarina dil uzatiyor. Bunlar cambaz sürekli kilik kiyafetle hep savasmislardir. Bunlar vitrin için özellikle bazi siparisler de veriyorlar. Bu siparisleri de vitrinlerde sergiliyorlar. Biz sizin ne oldugunuzu biliyoruz. Bir gün rozet takarsiniz öbür gün gidip o hanim kardesimizin rozetini söker alirsiniz. Kimi çikiyor nefret suçlari isliyor, Kimi çikip kibriyle nobranligiyla digerini ötekilestirip herkese parmak salliyor. Kimi çikiyor siyasi ve ekonomik krizlerin atesiyle yanan dünyada ülkemizin verdigi mücadeleye köstek oluyor. Kimi çikiyor tiyatrovari gösterilerle sahte gündemler olusturma pesine düsüyor" dedi.

Kiliçdaroglu’nun siginmacilar konusundaki açiklamalarina tepki gösteren Erdogan, "Ülkemizde su anda muhacir olarak bulunan bu insanlari biz ne Bay Kemal’in dedikleriyle, ne onun yandaslarinin dedikleriyle bu ülkeden bu görevde oldugumuz sürece asla geri itmeyiz, ötelemeyiz. Bay Kemal senin dün söyledigin bugün yoktur. Ama biz farkli bir medeniyetten geliyoruz. Bu medeniyette muhacirlik var, ensarlik var. Biz o muhacir ve ensar kültürünü bilerek yetistik. Onun için de biz su anda adeta ölümden ölümden begen diyenlerin kovdugu ve ülkelerinden kaçip bize siginan bu kardeslerimize kapilarimizi nasil açtiysak, bundan sonra da ayni sekilde korumaya devam edecegiz. Özellikle vurguluyorum. Bu kardeslerimizden kendi tasarruflariyla, inisiyatifleriyle geri dönmek isteyen olduklari zaman zaten geri dönecektir. Ama biz onlari asla Boraltan Köprüsü’nden oldugu gibi silah dayayarak düsmana teslim etmeyiz Bay kemal. Boraltan Köprüsü’nde ne demis kardeslerimiz, ’Siz bizi Ermenilere teslim etmeseydiniz de bizi siz öldürseydiniz’ demislerdir. Bunlarin farki var mi. Ayni zihniyet simdi de bunlar aynisi yapiyor. Biz bu görevde oldugumuz sürece Bay Kemal, yandaslarin dahil hepinize birden sesleniyorum. Allah’in izni ile siz bu kardeslerimizi bu ülkeden geri gönderemeyeceksiniz. Bunu ögrenen, bunu bilen, bunu duyan gerek Suriyeli, Irakli, Afgan hepsi bir gönül huzuru içine giriyorlar. Onlar ülkelerinden evet kaçislari, Türkiye’ye gelisleri, hepsi sadece bir siginmadir. Bizler bu muhacir kardeslerimize ensar görevini yapiyoruz. Yapmaya da devam edecegiz. Siyasi hayatimiz boyunca niceleri çikti karsimiza, kiminin ardinda vesayet güçleri, kiminin ardinda emperyal düzen, kiminin ardinda bilmem hangi karanlik mihrak vardi. 18 Mart Çanakkale Köprüsü ile dönemin en son taslarini diktik, dikiyoruz. Biz eser üretiyoruz, laf degil. Bay Kemal bir dikili mumun var mi ya onu göster. Yönetiminde olan büyüksehir belediyelerinde neler yaptin bunlari anlat, sunu yaptik de. Su eseri diktik de. Yok. Bunlar sadece yapilanlari hakaretle vesaire elestirmektir. Insallah bu eserlerle kalmiyoruz. Bir taraftan otoyollarimizi, otobanlarimizi, tünellerimizi devam ettiriyoruz. Durmadan usanmadan yolumuza devam edecegiz. Yeter ki biz Allah’in rizasindan baska gaye gütmeyelim" ifadelerini kullandi.

"Biz bugüne kadar milletimize asla yalan söylemedik"

Erdogan konusmasini söyle sürdürdü:

"Önümüzdeki seçimin de böyle yeni bir baslangiç haline getirecegiz. Ülkemizin asirlik meselelerini nasil çözdüysek bugünkü sikintilarin üstesinden yine biz gelecegiz. Milletimizi asirlik özlemlerine nasil kavusturduysak gençlerimizin ufkunu da biz aydinlatacagiz. Ayagimiza vurulan prangalari nasil attiysak önümüzde duran engelleri biz asip geçecegiz. Biz bu ülkeye, bu vatana, millete sevdaliyiz. Küresel ekonomideki sarsintilarin olumsuzluklariyla da yüzlesiyoruz. Enerji ve hammadde fiyatlarindaki artislar ile tedarik zincirlerindeki bozulmalar tüm dünyada enflasyonu azdirmistir. Salgin döneminde finansal krizin yol açtigi sorunlar, günlük hayatin her alaninda fiyat artislari olarak karsimiza çikmaktadir Türkiye. Bu küresel tabloya ilave olarak uzunca bir süredir döviz kuru ve faiz üzerinden maruz kaldigi bir saldiriyla mücadele etmektedir. Firsatçilarin sebep oldugu dengesiz fiyatlari buna ekledigimizde milletimiz ciddi bir hayat pahaliligiyla karsi karsiya kalmistir. Biz bugüne kadar milletimize asla yalan söylemedik. Yapmadigimiz seyleri yapmis gibi göstermedik, basaramadigimiz islere de kilif uydurmadik. Karsimizdaki tablonun insanlarimizin hayatlarinda yol açtigi sikintilari gayet iyi biliyoruz. Buna karsin birkaç ayakli bir program yürütüyoruz. Insanlarimizi is as ekmek sahibi olmalarina öncelik vermektir Bir yandan fiyat artislarini kontrol altina almak diger yandan gelirleri yükseltmektir. Türkiye zahmetsiz kazanç saglayabilen petrol ve dogalgaz satislariyla günde milyarlarca dolari kasasina koyabilen sömürge geçmisinin getirdiklerini harcayan bir ülke degildir. Biz disimizle tirnagimizla kazanan bedelini ödemeden hiçbir zenginlige ulasamayan bir ülkeyiz."

"Halihazirda yasadigimiz sikintilarin hiçbiri çözümsüz degildir"

Yasanan sikintilarin geçici oldugunu ifade eden Erdogan, "Savas sürecinde trilyonlarca dolarlik kaynagi olan ülkelerden çok daha iyi bir yönetim sergiledigini, çok daha güvenli ve müreffeh bir yerde durdugunu kimse inkar edemez. Halihazirda yasadigimiz sikintilarin hiçbiri çözümsüz degildir, kalici degildir. Gelismis ülkelerin hizla içine kapandigi bir dönemde biz üretim, ihracatimizla, insani durusumuz, tarihi sorumluluklarimizla dünyaya açilmayi sürdürüyoruz. Elbette bedeller ödüyoruz, sikintilar çekiyoruz, hamdolsun hepsinin de karsiligini fazlasiyla aliyoruz. Milletimizden sabirli olmasini, bize güvenmesini, bizi desteklemesini, muhalefetin yalan ve iftira furyasina aldirmadan ülkemizin kazanimlarina ve hedeflerine siki sikiya sahip çikmasini istiyorum. Cumhur Ittifaki olarak Meclisteki yasama gücümüzle, Cumhurbaskanligi olarak yürütme gücümüzle, siyasetteki gücümüzle ülkemizi 2023 hedeflerine de ulastiracagiz. Gençlerimize 2052 vizyonu emanet edecegiz" dedi.

Kaynak: İHA