Baskan Sögüt Açiklamasi 'Kamulastirdigimiz Arsalari Da Konusalim'

Körfez Belediye Baskani Sener Sögüt, "Bizim her seyimiz seffaf. Ihaleye çikilir, rekabet ortami olusturulur, en yüksek teklifi verene satilir. Kamulastirdigimiz arsalari da konusalim. ’Sadece satiyorsunuz’ demek yanlis" dedi.

Baskan Sögüt Açiklamasi 'Kamulastirdigimiz Arsalari Da Konusalim'
Körfez Belediyesi’nin mayis ayi meclis toplantisi, Sener Sögüt baskanliginda gerçeklestirildi.

Mecliste, gündem maddeleri tek tek görüsülerek karara baglandi. Sögüt, satisi yapilacak arsalara iliskin bilgilendirmelerde bulunarak, "Burada alacagimiz karar sadece satis yetkisi. Belki satmayacagiz. Daha önce aldigimiz ama satmadigimiz yerler de var.

Bölgeleri sizlerle paylasmak istedik. Tartisalim, düsüncelerimizi aktaralim. Bir sonraki ay komisyon baksin degerlendirsin kararimizi alalim. Biz açik ve seffaf bir sekilde ihaleleri yapiyoruz. Zaten burasi konut disi kentsel çalisma alani. Bölge sanayi alani. Belediye olarak bir imalathane tesis açacak degiliz. Dünyadaki ekonomik kosullar hemen hemen her kesimi birtakim tedbirler almaya sevk etti. Biz ‘Satmak için satalim’ mantigi ile hareket edecek olsak bu adimi 2 sene ya da 1 sene önce de atabilirdik" dedi.



"Bu anlayisi dogru bulmuyorum"

Sener Sögüt, sözlerini söyle sürdürdü:

"Kiraziyali’da bir alan var burayi trampa ile alalim dedik. Bu trampa yapiliyor ama bizim fazladan 2.5 milyonluk ödeme yapmamiz gerekecek. Bunlar sürekli olan seyler. Bir tarafta satis yaparken, kamulastirma için de yer aliyoruz. Birçok yer var önümüzde. Bir taraftan satiyorsun ama bir taraftan da aliyorsun. Satmayalim ama vatandasin sorununu da kamulastirmalarla çözelim. Bu anlayisi dogru bulmuyorum. Bizim her seyimiz seffaf. Ihaleye çikilir, rekabet ortami olusturulur, en yüksek teklifi verene satilir. Kamulastirdigimiz arsalari da konusalim. ’Sadece satiyorsunuz’ demek yanlis"
Kaynak: İHA