Bakan Kasapoglu Açiklamasi '20 Yildir Türkiye'yi Bir Spor Ülkesi Kilmak Adina Büyük Emekler Verdik'

Gençlik ve Spor Bakani Dr. Mehmet Muharrem Kasapoglu, Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan öncülügünde 20 yildir Türk sporunda çitayi yükseltmek, Türkiye’yi bir spor ülkesi kilmak adina büyük emekler verdiklerini kaydederek, “Geldigimiz noktada sahip oldugumuz teknik imkânlar ve spordaki basarilarimizla Türkiye için artik ‘bir spor ülkesidir’ diyebiliyoruz. Uluslararasi organizasyonlarda tercih edilen bir ülkeyiz” dedi.

Bakan Kasapoglu Açiklamasi '20 Yildir Türkiye'yi Bir Spor Ülkesi Kilmak Adina Büyük Emekler Verdik'
Bakan Kasapoglu, Afyonkarahisar’da gerçeklestirilen 131 üniversitenin 10 bransta mücadele ettigi Üniversite Ligi (ÜNILIG) açilis törenine katildi.

Prof. Dr. Veysel Eroglu Spor Salonu’nda gerçeklestirilen törene Bakan Kasapoglu’nun yani sira Vali Gökmen Çiçek, milletvekilleri, protokol üyeleri ve çogunlugu gençlerden olusan vatandaslar katildi.

Program çesitli branslarda mücadele eden ÜNILIG sporcularinin yaptigi geçis töreni ile basladi.

Ögrencilerin rengarenk kiyafetler içerisinde yaptigi geçis töreni katilimcilar tarafindan ayakta alkislandi.

Halk oyunlarin ve jimnastik gibi çesitli spor gösterilerinin ardindan programin açilis konusmasini yapan Vali Çiçek, Büyük Taarruz Zaferi’nin 100. yilinda böyle bir etkinlige ev sahipligi yapmanin hakli gurunu yasadiklarini dile getirdi.

“Istiklâl için öncülük eden sehir istikbal adina da güzel bir bulusmaya ev sahipligi yapiyor”

Programda son olarak söz alan Bakan Kasapoglu, ÜNILIG finallerin Afyon’da oynanmasinin da ayri bir güzelliginin oldugunu kaydetti.

Bakan Kasapoglu “Yalnizca yollarin degil, gönüllerin de kesistigi Afyon, bu müsabakalar vesilesiyle bu kez de Türkiye’nin gençlerini bulusturmus oldu. Böylece istiklâl için öncülük etmis bu sehir, ülkemizin istikbali adina da güzel bir bulusmaya ev sahipligi yapiyor. Bu vesileyle ayrica millî mücadelenin öncü ve kilit sehri Afyonkarahisar’dan, sizlerin ve bütün gençlerimizin önümüzdeki günlerde idrak edecegimiz gençlik haftanizi simdiden kutluyorum. Buradan Türkiye’nin bütün gençlerini ve aziz milletimizin her bir ferdini; 81 ilde tertip edecegimiz 19 Mayis Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayrami kutlamalarimiza katilmaya davet ediyorum” diye konustu.



“Türk sporunu birkaç bransin arasinda sikisip kalmaktan kurtardik”

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan öncülügünde 20 yildir Türk sporunda çitayi yükseltmek, Türkiye’yi bir spor ülkesi kilmak adina büyük emekler verdiklerini ifade eden Bakan Kasapoglu sunlari söyledi:

“Geldigimiz noktada sahip oldugumuz teknik imkânlar ve spordaki basarilarimizla Türkiye için artik ‘bir spor ülkesidir’ diyebiliyoruz. Uluslararasi organizasyonlarda tercih edilen bir ülkeyiz. Türk sporunu birkaç bransin arasinda sikisip kalmaktan kurtardik ve daha önceleri hiç sporcu yetistirmedigimiz branslarda bugün Allah’a sükürler olsun ki rekorlar kirar seviyedeyiz. Bu topragin yetenekli çocuklarina ’Yetenek Taramasi’, ’10 Bin Pota’ ve ’Yüzme Bilmeyen Kalmasin’ ile el uzattik. Spor salonlarimizla, tenis kortlarimizla, havuzlarimizla, spor komplekslerimizle onlarin yaninda olduk. Devletimizin bütün imkânlarini bu memleketin her bir kösesindeki evladimizla bulusturduk.”

“Biz bu memleketin çocuklarina hep inandik”

Gençler için spor alaninda önemli hamleler yaptiklarini animsatan Bakan Kasapoglu, “Üniversite ögrenimini yarida birakmak zorunda kalan sporcularimiz için devrim niteliginde bir uygulama hayata geçirdik ve sporcu bursu ile ‘okul mu spor mu?’ ikilemini tarihe gömdük. Sizin için yaptik gençler. Çünkü bizim en büyük motivasyonumuz, sizin mutlulugunuz. Bizim en büyük amacimiz sizin hayallerinize, ideallerinize kavustugunuzu görmek. Biz bu memleketin çocuklarina hep inandik. Imkân verildiginde neler yapabileceginizi biliyoruz. Iste imkân da, mekân da, zaman da sizindir gençler. Meydan sizindir” diye konustu.

Kaynak: İHA