Yunusemre GES Için Dügmeye Basti

Yunusemre Belediyesi, Karaahmetli Mahallesinde Günes Enerji Santrali (GES) kurulmasi için çalismalara basladi. Proje hakkinda meclis üyelerini bilgilendiren Yunusemre Belediye Baskani Dr. Mehmet Çerçi, santrali en geç 6 ay içerisinde faaliyete geçirmeyi planladiklarini söyledi.

Yunusemre GES Için Dügmeye Basti
Yunusemre Belediyesi Mayis Ayi Meclis Toplantisi, Belediye Baskani Dr. Mehmet Çerçi baskanliginda gerçeklestirildi.

Yunus Emre Millet Çarsisi Etkinlik Salonunda gerçeklestirilen toplantida 19 madde görüsüldü. Toplantida Karaahmetli Mahallesinde 76 bin metrekarelik belediye arazisi üzerine yapilmasi planlanan Günes Enerji Santrali (GES) projesi için belediye baskanina yetki verilmesi talebi de meclisin gündemindeydi. Proje hakkinda meclis üyelerini bilgilendiren Baskan Çerçi, projeyi en geç 6 ay içerisinde hayata geçirmeyi planladiklarini söyledi.



Belediyenin elektrik ihtiyacini da karsilayacak

Belediye Baskani Çerçi konuya iliskin yaptigi açiklamada, “Insallah biz de birkaç ay sonra günes enerji santralimizi devreye sokmus olacagiz. Bu konuda ön görüsmelerimizi uzun süredir yapiyoruz. Tabi önceligimiz meclis olarak karar almamiz. Türkiye’nin en büyük santrallerinden birini kuracagiz. Belediye bütçesinden para harcamadan tamamini kredi kullanarak belediye arazimizde projeyi hayata geçirecegiz. Bir aksilik olmazsa, bürokratik bir sikinti yasanmazsa en geç 6 ay içerisinde santralimiz faaliyete geçecek. Belediyemize çok ciddi bir kaynak. Su anda son zamlarla birlikte aylik ortalama 1.5 milyon TL elektrik faturasi ödüyoruz. Hem bizim tükettigimiz elektrigi ödeyecek. Hem de üzerine ciddi bir kar saglayacak. Elbette birkaç yil geri ödeme süresi var. Bunun için yetki istiyoruz” diye konustu.

Meclis, projenin hayata geçmesi için Baskan Çerçi’ye oy birligi ile yetki verdi. Haziran ayi meclis toplantisinin 7 Haziran Sali günü saat 18.00’de yapilmasi kararlastirildi.
Kaynak: İHA