Yörükler Bolluk Ve Bereket Için Kurbanlar Kesti

Denizli’nin Acipayam ilçesine bagli Alaattin Mahallesinde Oguz Beyin torunlarinin bir araya geldigi etkinlikte, 700 yildir ‘Taskin Dede’ ismiyle yapilan bolluk bereket ve yagmur duasi için 32 koyun 1 dana kurban edildi.

Yörükler Bolluk Ve Bereket Için Kurbanlar Kesti


Denizli’nin Acipayam Ilçesine bagli Alaattin Mahallesinde 700 yildan bu yana devam ettirilen Taskin Dede Yagmur Duasi, türbenin bulundugu bölgede yapildi. Geleneksel duada 29 kazanda hazirlanan, 5 bin kisilik yahni, keskek ve asure ikram edildi.

32 koyun 1 dana kurban edildigi etkinlikte hayir yemeginin sorumlusu Ramazan Kocadag, mahallede sakinler tarafindan imece usulüyle her yil Taskin Dede etkinliginin düzenlendigini belirterek, “Taskin Dede yagmur duasini yapmak için buradayiz. Bu dua seyidi 100 yillik bir gelenek. Biz bunu gençler olarak yapmaya çalisiyoruz. Hayirseverlerin vermis oldugu hayvanlar var. Bu sene daha önceki senelerden daha fazla. 28-29 oluyordu simdi 33 hayvanimiz var. 33 hayvanin 1 tanesi büyük bas 32’si küçükbas. 29 tane kazanimiz oluyor. Keskek, yahni ve asuremiz oluyor. Birçok yerden gelen vatandaslar var, yurt disindan dahi geliyor. Güzel bir etkinlik oluyor. Yemekleri pisirdikten sonra ögle namazindan müteakip dagitiliyor. 5 bin kisiye yakin insan oluyor. Duadan sonra yemekleri herkes kendisi aliyor.” Dedi. Sabahtan ögle saatlerine kadar kazanlarda pisirilen yahni tepsilere alindi. Kilinan ögle namazinin ardindan yapilan yagmur duasiyla birlikte yahni, keskek ve asure duaya katilanlara ikram edildi.
Kaynak: İHA