YÖK Baskani Özvar Açiklamasi 'SUBÜ'yü Ayri Bir Yerde Konumlandiriyoruz'

SUBÜ’ye ziyarette bulunan YÖK Baskani Prof. Dr. Erol Özvar, “Gerek Sakarya Uygulamali Bilimler Üniversitemizi, gerekse Isparta Uygulamali Bilimler Üniversitemizi diger üniversitelerden ayri bir yerde konumlandiriyoruz. Bu iki üniversitemizin de istikbali ve gelismesi hususunda daha yakindan çalisiyoruz” dedi.

YÖK Baskani Özvar Açiklamasi 'SUBÜ'yü Ayri Bir Yerde Konumlandiriyoruz'
Sakarya Uygulamali Bilimler Üniversitesi (SUBÜ), Yüksekögretim Kurulu (YÖK) Baskani Prof. Dr. Erol Özvar’i agirladi. Bulusmada YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Naci Gündogan, SUBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Saribiyik, Bolu Abant Izzet Baysal Üniversitesi (BAIBÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alisarli ve Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ismail Hakki Özölçer de yer aldi. Ilk olarak rektörlük makaminda misafir edilen Özvar, daha sonra düzenlenen toplantida SUBÜ Senatosu üyeleriyle bir araya geldi.

“Ciddi gayretler gösteriliyor”

SUBÜ’de bulunmaktan memnuniyet duydugunu ifade eden YÖK Baskani Prof. Dr. Erol Özvar, “Gerek Sakarya Uygulamali Bilimler Üniversitemizi, gerekse Isparta Uygulamali Bilimler Üniversitemizi diger üniversitelerden ayri bir yerde konumlandiriyoruz. Bu iki üniversitemizin de istikbali ve gelismesi hususunda daha yakindan çalisiyoruz. Bu ziyaretimizi sadece bir selamlama ve kahve içme ziyareti olarak düsünebilirsiniz. Sonraki gelisimizde üzerinde bizimde çalistigimiz ve sizlerle paylasmak istedigimiz hususlar var. Insallah bunlari gündeme alacagiz. Rektörümüz ve tüm çalisanlar üniversitemizin kurulusu ve inkisafi noktasinda fevkalade ciddi gayretler içerisindesiniz. Bizler de yapilan çalismalari, ortaya çikan ürünleri, egitimin kalitesini, is birliklerini, uluslararasi görünürlügü yakindan izliyoruz. Çikan bir basari hikâyesi oldugunda mutlaka pesine düsüyoruz” diye konustu.



“Çabalarinizi karsiliksiz birakmayacagiz “

SUBÜ’nün kendisini diger üniversitelerden ayirt edecek bir takim hususiyetler kazanmasini öncelediklerini belirten Özvar, “SUBÜ teknik, genel ya da bunlardan bagimsiz butik bir üniversite olarak da kurulabilirdi. Neticede kurulusunda uygulamaya agirlik veren ve üniversite-is dünyasi is birligine angaje olmus hocalarin bir araya geldigi bir üniversite modelini hayal ediyoruz ve düsünüyoruz. Bu konuda SUBÜ çok güzel adimlar atti. Fakat bunun daha ileriye tasinmasi en büyük gayemiz ve bizim de heyecanla takip ettigimiz bir husus. Üniversitenin lokasyonu çok büyük bir avantaj teskil ediyor. Bunu daha büyük ulusal ve uluslararasi avantajlara dönüstürmenin yolunu hep birlikte aramamiz lazim. Sakarya’da sehir ve üniversiteler arasinda ciddi bir etkilesim var. Bu üniversiteler açisindan önemli bir baslangiç noktasi. SUBÜ de bu anlamda iyi bir yerden basliyor. YÖK olarak gösterdiginiz çabalari asla karsiliksiz birakmayacagiz. Benim yönetim anlayisim da büyük ölçüde üretkenlik ve performansa dayaniyor. Üreten ve performans gösterenlerin elimizdeki tüm imkânlarla yaninda olacagiz” seklinde konustu.



“SUBÜ girisimci yönüyle ön plana çikabilir”

Üniversite-is dünyasi is birligi ortaminda gelismesini bekledikleri seylerden birisinin girisimcilik oldugunu kaydeden Özvar, “Girisimcilik kültürünün en yakistigi üniversite modellerinden bir tanesi uygulamali bilimler üniversiteleri. Burada girisimcilik kültürünün filizlenebilecegi çok verimli bir iklimin insa edilebilecegini düsünüyorum. Dünyada bazi üniversiteler bu vasiflariyla ön plana çikiyor. SUBÜ’nün de kendini farklilastirabilecegi alanlardan bir tanesi bu. Bu özelligiyle diger üniversitelere göre ön plana çikabilecegini düsünüyoruz. Girisimcilik deyim yerindeyse sirli bir alan. Dünyada herkes tarafindan takip edilebilecegi bir patikasi ve formülü yok. Bu alanlarda hakikaten bir taraftan takdir, bir taraftan beceri, bir taraftan da sirri içinde barindiriyor. Zorlugu da buradan kaynaklaniyor. Bu konuda sizlerle uzun uzun konusmak istiyoruz. Benim de paylasacagim hususlar olacak” ifadelerini kullandi.

“Is garantili bölümlerin yayginlasmasi arzusundayiz”

YÖK Baskani Özvar’in üniversiteyi ziyaretinden ve kendisini agirlamaktan mutluluk duyduklarini söyleyen SUBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Saribiyik, “Ziyaretleriyle üniversitemize seref verdiler. Bilgiyi beceriyle bütünlestiriyoruz mottomuzun da temelini olusturan +1 Egitim Modelimiz en önemli farkimiz olarak ön plana çikiyor. Lisansüstü de dâhil olmak üzere tüm birimlerdeki ögrencilerimizi bir dönem tam zamanli olarak isyerine gönderiyoruz. Ögrencilerimiz daha kolay is buluyor, is dünyasi nitelikli insanlara daha kolay ulasiyor, ayni zamanda bu vesile ile akademisyenlerimiz de is dünyasi ile diyalog kuruyorlar. Bu anlamda modelimiz Türkiye’de örnek olmus durumda. Üniversitemizde 2 bin 800’ü uluslararasi olmak üzere 26 binin üzerinde ögrencimiz var. Is dünyasinin talepleri dogrultusunda is garantili yeni bölümler açmak istiyoruz. Sayin YÖK Baskanimizin da söz verdigi bir sonraki ziyaretinde is dünyasi ile de bir araya gelerek is garantili bölüm uygulamalarinin yayginlasmasi arzusundayiz” dedi.

Kaynak: İHA