Yasadigi Bölgeden 450 Kilometre Uzakta Bulundu

İçel’de vatandaslar tarafindan bitkin haldeyken bulunan nesli tükenme tehlikesi altinda olan ve yasadigi bölge nedeniyle Sanliurfa ceylani olarak bilinen gazella gazella, ekipler tarafindan koruma altina alindi. Tedavisi yapilan ceylan, daha sonra İçel’den dogal yasam alani olan Sanliurfa’ya gönderildi.

Yasadigi Bölgeden 450 Kilometre Uzakta Bulundu
Nesli tükenme tehlikesi altina oldugu için koruma altinda bulunan dag ceylani bir diger adiyla Sanliurfa ceylanini İçel’in Mezitli ilçesine bagli Cirman mevkiinde gören vatandaslar, durumu Doga Koruma ve Milli Parklar Erdemli Sefligine bildirdi. Bunun üzerine bölgeye giden ekipler bitkin haldeki ceylani alarak seflige getirdi. Burada veteriner hekim tarafindan kontrolleri yapilip tedavisi gerçeklestirilen ceylan kisa sürede toparladi. Daha sonra ceylan İçel’den 450 kilometre uzaklikta bulunan dogal yasam alani Sanliurfa’ya gönderildi.

2 yasindaki gazella gazella cinsi disi ceylani alip getirdiklerini hatirlatan DKMP Erdemli Sefi Mevlüt Çetin, ”Burada tedavisini tamamladik. Bugünde bakanligimiza bagli 75. Yil Ceylan Üretme istasyonuna teslim edecegiz. Burada dogal ortamda diger ceylanlarla yasam sansi bulacak. Bulundugunda çok bitkin haldeydi, uzun süre disarda kalmis. Tedavisini tamamladik suanda durumu iyi” diye konustu.

Kaynak: İHA