Van'da Naile Akinci Anisina Resim Sergisi

Türk kadin ressamlarinin duayeni, modern Türk resminin en güçlü peyzaj ressamlarindan olan Vanli Naile Akinci anisina resim sergisi düzenlendi.

Van'da Naile Akinci Anisina Resim Sergisi
Ipekyolu Belediyesiyle Van YYÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanliginin ortak hazirladigi resim sergisine Ipekyolu Kaymakami ve Belediye Baskan Vekili Ihsan Emre Aydin, YYÜ Rektör yardimcilari Prof. Dr. Sedat Yayla ve Prof. Dr. Senay Baydas, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekani Prof. Dr. Selma Bas ve ünlü ressam Naile Akinci’nin oglu Cengiz Akinci ile çok sayida vatandas katildi.

Ipekyolu Atatürk Sanat Galerisi’nde 8 Mayis - 31 Mayis 2022 tarihleri arasinda sergilenecek olan Naile Akinci’nin karisik teknik yöntemi ile olusturdugu eserlerinin yani sira çagdaslari olan taninmis sanatçilarin ve yine Vanli genç ressamlarin da eserleri sergilenecek.

Açilista bir konusma yapan Kaymakam ve Belediye Baskan Vekili Aydin, "Bilinmeli ki ressam Naile Akinci, cumhuriyet kusaginin en güçlü kadin sanatçilarindan biri ve geleneksel peyzaj anlayisini asan özgün yapitlari ile modern Türk resminin en güçlü peyzaj ressamlarindan biri olarak nitelendirilmistir. Sanatçi; özellikle Vanli oldugu için burada bu sergi ile anildigi için çok sansliyiz. Kendisine rahmet diliyor, bu çok degerli serginin organizasyonunu yapan sanatçilarimiza, hocalarimiza ve emegi geçen herkese tesekkür ediyorum. Sergimiz hayirli ugurlu olsun" dedi.



“Duygulanmamak mümkün degil”

Ünlü ressam Naile Akinci’nin oglu Cengiz Akinci ise "Duygulanmamak mümkün degil, çünkü rahmetli annem Vanli olmakla onur duyardi. Van’a aidiyetini hiçbir zaman unutmadi. Bizlere Van sevgisini de asiladigi için onun ölümünün 8. yilinda ve onun meslektaslari olan, ona büyük saygi, sevgi duyan ünlü Türk ressamlarinin bu sergiye verdikleri yapitlarla annemin yapitlarinin Van’da sergilenmesi bir anlamda onun uzun yillar kavusamadigi kentinde tekrar bütünlesmesi anlamini tasidi. Bizler sadece elimizden gelen destegi vermeye çabaladik. Yüzüncü Yil Üniversitesi, Ipekyolu Belediyesi, Van halki bu sergiye destek oldu. Çok mutluyum, duygulanmamam mümkün degil" diye konustu.

Resim sergisinin 31 Mayis 2022 tarihine kadar Ipekyolu Atatürk Sanat Galerisi’nde ziyarete açik olacagi bildirildi.

Kaynak: İHA