Üreticiye Tibbi Ve Aromatik Bitki Yetistiriciligi Kursu Verildi

Antalya Büyüksehir Belediyesi, Serik’te ekonomik degeri yüksek alternatif üretim modellerini üreticiye tanitmak için Tibbi Aromatik Bitki Yetistiriciligi egitimi verdi. Tamamlanan egitimin ardindan üreticilere fide dagitildi ve dikim yaptirildi.

Üreticiye Tibbi Ve Aromatik Bitki Yetistiriciligi Kursu Verildi
Antalya Büyüksehir Belediyesi Tarimsal Hizmetler Dairesi Baskanligi, Antalyali çiftçileri desteklemeye devam ediyor. Serik Hasdümen Mahallesi’nde kurs alan çiftçiler egitim aldiklari tibbi aromatik bitkileri toprakla bulusturdu. Kurs programi dahilinde Ada Çayi, Lavanta, Ekinezya, Ogul Otu, Kekik, Biberiye ve diger Tibbi ve Aromatik bitkilerinin kültüre alinan çesitlerinde yetistiricilik metotlari, iklim ve toprak istekleri, dogada korumalarina yönelik öneriler ve yok olmamalari için neler yapilabilecegi konularinda bilgilendirmeler yapildi. Ayrica bu bitkilerden tamamlayici tip alaninda nasil faydalanilacagi ve diger kullanim alanlari konularinda bilgiler verildi.



“Önce egitim, sonra dikim”

Fide ve fidan desteginin yaninda egitim ve örnek uygulamalarla çiftçileri en dogru sekilde yönlendirmeyi amaçladiklarini söyleyen Büyüksehir Belediyesi Ziraat Mühendisi Nida Kalkan, “Kendi seralarimizda ürettigimiz tibbi aromatik bitkilerimizi katilimcilarimizla birlikte dikimini gerçeklestirdik. Böylelikle egitimde teorik olarak verdigimiz bilgileri tarlada kendi ürettigimiz fidelerle bulusturuyoruz. Çiftçilerimiz aldiklari egitimle hem kendilerine yeni bir kazanç kapisi saglayacak hem de meslek sahibi olacak. Baskanimizin yerelden kalkinma ilkesiyle her zaman çiftçimizin yaninda olmaya devam edecegiz’’ dedi.



“Çok verimli bir egitim”

Bitkileri çok sevdigini dile getiren Gülüm Sert “Çok verimli bir egitim oldu. Bilgilendik. Bu tarz egitimlerin devamini bekliyoruz” dedi.

Kaynak: İHA