Türkiye'nin Tek Engelsiz Kampinda Tatil Imkani

Türkiye’de sadece engellilere özel tek plaj olma özelligini tasiyan Samsun Büyüksehir Belediyesi Mavi Isiklar Egitim, Dinlenme ve Rehabilitasyon Merkezi’nde engelli bireyler ve aileleri 4 gün boyunca ücretsiz tatil yapmanin mutlulugunu yasayacak.

Türkiye'nin Tek Engelsiz Kampinda Tatil Imkani
Samsun Büyüksehir Belediyesi 17 ilçedeki engelli ve aileleri için 4 ay sürecek tatil kamplari organize etti. ‘Bu Kampta Hayat Var’ projesi kapsaminda Mavi Isiklar Egitim Dinlenme ve Rehabilitasyon Merkezi’nde 1 Haziran ve 30 Eylül tarihleri arasinda yapilacak 4’er günlük yaz kamplarindan toplamda 1100 engelli ve ailesi yararlanacak. 17 oda ve 34 yatak kapasitesi, restoran, yüzme havuzu, dus, giyinme kabinleri, çocuk oyun, spor ve rekreasyon gibi alanlarin bulundugu tesiste kamp yapmak isteyen engelli ve aileleri için 25 Mayis tarihine kadar kayitlar alinacak.

Otel konforunda agirlama

Sosyal Hizmetler Daire Baskanligi Engelli Hizmetleri Birimi tarafindan organize edilen programda engellilere asansör sistemli açik yüzme havuzu, restoran ve konaklama hizmetleri sunulacak. Ayrica bilgilendirme ve bilinçlendirme seminerleri ile psiko-sosyal destek hizmetleri verilecek. Proje kapsaminda öncelik Samsun’u hiç görmemis ve hiç tatil yapma firsati olmayan engelli ve ailelerine verilecek. Ulasimlari da yine ilçelerde belirlenen noktalardan belediye araçlari ile saglanacak. Misafirlerini otel konforundaki sosyal tesislerinde agirlayacak olan belediye, havuz keyfi, sehir gezileri ve aksam eglenceleriyle de onlara unutamayacaklari anlar yasatacak.

Engelsiz tatil

4 gün boyunca engelli bireyler ve ailelerine güzel bir tatil yapma imkani sunacaklarini söyleyen Sosyal Hizmetler Daire Baskanligi Yasli ve Engelli Hizmetleri Sube Müdürü Emrah Bas, "Günümüzde engellilerin kumsalda oturmasi veya suya girmesi her yerde uygun degil. Buradaki imkanlar sayesinde havuzumuzu çok rahatlikla kullanabiliyorlar. Havuzda, engellilerin rahatça yüzebilmesi için aparatlarimiz var. Platformlar sayesinde güvenli bir sekilde suya inerek keyifli bir sekilde zaman geçirecekler. Engelli bireylerimiz tesislerimizde engelsiz bir sekilde tatil yapacaklar" dedi.



Her sey onlar için

Samsun’un daha saglikli bir gelecege ulasmasi amaciyla gece gündüz demeden çalistiklarini söyleyen Büyüksehir Belediye Baskani Mustafa Demir, engelli vatandaslarin sosyal hayatta daha aktif rol almalarina katki saglayacak projeleri önemsediklerini söyledi.

Insan odakli hizmetlerle Türkiye’nin örnek belediyelerinden biri olduklarini ifade eden Baskan Demir, ‘Bu Kampta Hayat Var’ projesiyle engelli vatandaslara ücretsiz verdikleri hizmetin önemine deginerek, “Her kampta 34 kisiyi agirliyoruz. Araçlarimizla evlerinden alip kamp sonrasinda da yine evlerine teslim ediyoruz. Engellilerimizin fiziksel durumlarinin rehabilitasyonu için suyla bulusmasi çok önemli. Çünkü kumsalda engelli araçlariyla kolay hareket edemiyorlar. Ya da özel gereksinimli bireyler ve aileleri, kamuya açik alanlarda çok rahat edemiyor. Biz de bu kamp ile onlari suyla bulusturuyoruz. Onlarin hayatini kolaylastiracak her türlü hizmeti vermeye gayret ediyoruz" seklinde konustu.

Kaynak: İHA