Türkiye Ile Kazakistan Arasinda 15 Anlasma Imzalandi

Türkiye ile Kazakistan arasinda ulasim, savunma sanayii, askeri istihbarat, bilisim teknolojileri, kültür, tarim, tasimacilik, ticaret, gümrük, çevre, egitim, gençlik, iletisim ve arsiv alaninda 15 anlasma imzalandi.

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan ile Kazakistan Cumhurbaskani Kasim Cömert Tokayev, huzurunda ortak anlasmalar imza altina alindi. Anlasmalar çerçevesinde Cumhurbaskani Erdogan ile Kazakistan Cumhurbaskani Tokayev, iki ülke arasinda Gelistirilmis Stratejik Ortakliga Iliskin Ortak Bildirisi’ne, imza atti.

Türkiye Cumhurbaskanligi Iletisim Baskanligi ile Kazakistan Enformasyon ve Toplumsal Kalkinma Bakanligi arasinda Kitle Iletisim Alaninda Isbirligine Iliskin Mutabakat Zapti’ni Cumhurbaskanligi Iletisim Baskani Fahrettin Altun ile Kazakistan Cumhuriyeti Enformasyon ve Toplumsal Kalkinma Bakani Askar Umarov imzalanirken, Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Kazakistan Cumhuriyeti Hükümeti Arasinda Uluslararasi Kombine Yük Tasimaciligi Anlasmasi, Ulastirma ve Altyapi Bakani Adil Karaismailoglu ve Kazakistan Cumhuriyeti Sanayi ve Altyapi Gelistirme Bakani Kairbek Uskenbayev tarafindan imzalandi.

Türkiye ile Kazakistan Arasinda Hizmet Ticareti Anlasmasi’nin Müzakere Çerçeve Belgesi’ne, Ticaret Bakani Mehmet Mus ve Kazakistan Basbakan Yardimcisi, Ticaret ve Entegrasyon Bakani Bakhyt Sultanov imza atti. Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Kazakistan Cumhuriyeti Hükümeti Arasinda Veri Degisimi ve Basitlestirilmis Gümrük Hatti Kurulmasina Yönelik Anlasma’yi Ticaret Bakani Mehmet Mus ile Kazakistan Basbakan Yardimcisi ve Disisleri Bakani Mukhtar Tileuberdi imzaladi.

Türkiye Cumhuriyeti Tarim ve Orman Bakanligi Orman Genel Müdürlügü ile Kazakistan Cumhuriyeti Ekoloji, Jeoloji ve Dogal Kaynaklar Bakanligi Ormancilik ve Yaban Hayati Komitesi Arasinda Ormancilik Alaninda Isbirligi Hakkinda Mutabakat Zapti, Tarim ve Orman Bakani Vahit Kirisçi ile Kazakistan Ekoloji, Jeoloji ve Tabii Kaynaklar Bakani Serikkali Brekeshev arasinda imzalandi.

Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Kazakistan Cumhuriyeti Hükümeti Arasinda Bitki Koruma ve Bitki Karantinasi Alaninda Isbirligi Anlasmasi’na, Tarim ve Orman Bakani Kirisçi ve Kazakistan Tarim Bakani Yerbol Karashukeev imza atti.

Türkiye Cumhuriyeti Sanayi ve Teknoloji Bakanligi ile Kazakistan Cumhuriyeti Dijital Gelisim, Inovasyon ve Havacilik-Uzay Sanayii Bakanligi Arasinda Bilisim Teknolojileri Alaninda Isbirligine Iliskin Mutabakat Zapti’ni, Sanayi ve Teknoloji Bakani Mustafa Varank ve Kazakistan Dijital Kalkinma, Inovasyon ve Havacilik-Uzay Sanayii Bakani Bagdat Mussin imzaladi.

Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Kazakistan Cumhuriyeti Hükümeti arasinda Askeri Istihbarat Isbirligi Protokolü ile Askeri Arsiv, Askeri Tarih, Askeri Müzecilik ve Askeri Yayim Alanlarinda Isbirligi Protokolü Milli Savunma Bakani Hulusi Akar ile Kazakistan Savunma Bakani Ruslan Zhaxylykov tarafindan imzalandi.

Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Kazakistan Cumhuriyeti Hükümeti Arasinda Egitim Alaninda Isbirligi Anlasmasi’ni, Milli Egitim Bakani Mahmut Özer ve Kazakistan Egitim ve Bilim Bakani Askhat Aimagambetov imzaladi.

Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanligi ve Kazakistan Cumhuriyeti Kültür ve Spor Bakanligi Arasinda Sinematografi Alaninda Mutabakat Zapti, Kültür ve Turizm Bakani Mehmet Nuri Ersoy ile Kazakistan Kültür ve Spor Bakani Dauren Abayev tarafindan imzalandi.

Türkiye Cumhuriyeti Gençlik ve Spor Bakanligi ile Kazakistan Cumhuriyeti Enformasyon ve Sosyal Gelisim Bakanligi Arasinda Gençlik Politikasi Alaninda Mutabakat Zapti’na, Gençlik ve Spor Bakani Mehmet Kasapoglu ile Kazakistan Enformasyon ve Toplumsal Kalkinma Bakani Askar Umarov imza atti.

Türkiye Cumhuriyeti Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakanligi ile Kazakistan Cumhuriyeti Ekoloji, Jeoloji ve Dogal Kaynaklar Bakanligi Arasinda Çevre Alaninda Isbirligine Iliskin Mutabakat Zapti’na, Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakani Murat Kurum ve Kazakistan Ekoloji, Jeoloji ve Tabii Kaynaklar Bakani Serikkali Brekeshev imzaladi.

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaskanligi Devlet Arsivleri Baskanligi ile Kazakistan Cumhuriyeti Kültür, Enformasyon ve Spor Bakanligi Arasinda Arsiv Alaninda Isbirligi Protokolü’nü, Devlet Arsivleri Baskani Ugur Ünal ve Kazakistan Kültür ve Spor Bakani Dauren Abayev imza atti.
Kaynak: İHA