Teknik Hirsizlar Daha Fazla Kaçamadi

Denizli’de Enerya’nin kiyafetlerini giyerek, kendilerine teknik servis görünümü verip binlerce dogalgaz topraklama çubuklarini çalan hirsiz kardesler, film gibi operasyonla saklandiklari evlerinde yakalandi.

Teknik Hirsizlar Daha Fazla Kaçamadi


Denizli’de son zamanlarda artan hirsiz yöntemi adeta pes dedirtti. Binlerce vatandastan gelen ihbarlar üzerine incelenen kameralarda 2 süphelinin elektrik kaçagini engellemek amaciyla kullanilan topraklama çubugunu kendilerine teknik servis görünümü verip çaldiklari ortaya çikti. Enerya’nin kiyafetlerini giyen yelekli sebekenin yakalanmasi için ekipler dügmeye basti. Binlerce vatandasi magdur eden hirsizlarin E.Ç. (38) ve C.Ç. (41) isimli kardesler oldugunu belirleyen Hirsizlik Büro Amirligi ekipleri, titiz çalismalar sonucu süphelileri saklandigi evde film gibi operasyonla yakaladi. Islemleri için emniyete götürülen hirsiz kardesler, ifadelerinin ardindan adli makamlara sevk edildi.

Çubuklarin degeri 800 ile 1000 TL arasinda

Binlerce kisinin magdur oldugunu belirten Senol Çetin, “Aksam geldigimde dogalgaz kutusunun ve vanasinin açik oldugunu gördüm. Bunla ilgili gereken sirketi aradigimda bunla ilgili çalisma olmadigini söylediler. Komsular dogalgaz bakir saplamasinin çalindigini söylediler. Binamiz kamerayla izlendigi için kayitlari inceledigimizde 2 süphelinin yelek giyerek çaldigini gördük. Sikayette bulunduk ve gereken yerlere sikayetimizi yaptik. Kablo binadaki fazla elektrik akimi topraklama yapiyor ve degeri yaklasik 800-1000 TL var” dedi.



Sebeke kamerada

Vatandasi canindan bezdiren sebekenin bir hirsizlik ani ise apartmanin kameralarina yansidi. Görüntülerde görevli görünümü vererek rahat rahat gezen 2 süpheliden E.Ç.’nin gözetim yaptiktan sonra kardesi C.Ç.’nin yanina giderek çubuklari çalip uzaklastiklari an yer aliyor.
Kaynak: İHA