Tapu Memurunun Dikkati 30 Milyonluk Sahtekarligi Önledi

Manisa’da yaklasik 30 milyon degerinde olan bir arazinin satis islemi sirasinda tapu memuru, saticinin kimligindeki fotografla müdürlügün arsivindeki fotografin ayni olmadigini fark edince dolandirici emeline ulasamadan yakalandi. Yunusemre Tapu Müdürü, müdür yardimcilari ve tapu memuru Yunusemre Kaymakami Atilla Kantay tarafindan basari belgesiyle ödüllendirildi.

Tapu Memurunun Dikkati 30 Milyonluk Sahtekarligi Önledi
Manisa’nin Yunusemre ilçesinde e-Tapu üzerinden yapilan basvuru sonrasi satis islemleri baslatilan Karaali Mahallesi villalar bölgesindeki piyasa degeri yaklasik 30 milyon TL olan 7 dönümlük arazinin satisinda yapilmaya çalisilan dolandiricilik, imza için satici ve alicinin 27 Nisan’da Yunusemre Tapu Müdürlügüne gelmesiyle ortaya çikti. Alici ve saticinin eski tip nüfus cüzdanlarini alan tapu memuru Kemal Öktem, satici M.B.’nin kimlikteki fotografiyla müdürlük arsivinde bulunan fotografin ayni olmadigini fark etti. Memurun durumu müdür yardimcilarina iletmesinin ardindan asil sahibi yurtdisinda olan arazinin sahte kimlikle satilmaya çalisildigi fark edildi. O sirada müdürlükte bulunan asayis subeye bagli 2 polis memurunun da duruma müdahale etmesiyle satici kiligindaki M.B. gözaltina alindi. M.B.’nin çikarildigi mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildigi ögrenildi. Büyük bir vurgunu önleyen tapu çalisanlarinin basarisi Yunusemre Kaymakami Atilla Kantay tarafindan da basari belgesiyle ödüllendirildi. Yunusemre Kaymakami Atilla Kantay personelin dikkati sayesinde vatandaslarin magdur edilmesini önleyen Yunusemre Tapu Müdürü Hakan Öztürk, Tapu Müdür Yardimcilari Cengiz Çetin, Sirin Çayir ve tapu memuru Kemal Ökmen’i makaminda kabul etti. Kaymakam Kantay tapu çalisanlarini verdigi basari belgesi ile ödüllendirdi.

"Degeri 30 milyon TL"

Olayin nasil gerçeklestigini anlatan Yunusemre Tapu Müdürü Hakan Öztürk, “Yaklasik 25-30 milyon degerindeki bir gayrimenkulün satisi için satici sahis, müdürlügümüze müracaatta bulundu. Müdürlügümüz personeli de müdürlügümüz arsivindeki kimlikle bize ibraz edilen kimligin karsilastirilmasi neticesinde kimligin sahte olduguna kanaat getirdik. Durumu Emniyet müdürlügünü haberdar ettik. Yaptigimiz istisarede kimligin sahte oldugunu tespit ettik. Eski tip kimliklerdendi." dedi.

Müdür Öztürk ayrica yeni tip kimliklerde bu tip olaylarin yasanmasinin çok daha zor oldugunu ifade etti.

Tapu çalisanlarinin dikkatinin bir dolandiricilik olayini engelledigine dikkat çeken Yunusemre Kaymakami Atilla Kantay ise sunlari söyledi: "Tapu çalisanlarimizin dikkati olmasaydi kim bilir kaç kisinin cani yanacakti. Biz de vatandaslarimiza bu tip islemlerini yeni tip kimliklerle yapmalarini öneriyoruz. Eski tip kimliklerle maalesef bu tip sahtekarliklar olabiliyor. Bu tip olaylar gerçeklestikten sonra çok sayida magduriyet olabiliyor ve birçok insanin cani yaniyor. Degerli 4 arkadasimizin kendi dikkatleri sonucu, özverili çalismalariyla, disiplinli çalismalariyla önlemis bulunuyor. Arkadaslarimizi tebrik ediyorum."
Kaynak: İHA