Sosyolog Adem Palabiyik Açiklamasi 'Imamoglu'nun Karadeniz Ziyareti, Kiliçdaroglu'na Sivil Darbe Girisimiydi'

Sosyolog Doç. Dr. Adem Palabiyik, Ekrem Imamoglu’nun Ramazan bayraminda Karadeniz’e yaptigi ziyaretin Imamoglu açisindan siyasal sonuçlarinin olacagini belirterek, “Imamoglu’nun Karadeniz ziyareti, Kiliçdaroglu’na sivil darbe girisimidir” dedi.

Sosyolog Adem Palabiyik Açiklamasi 'Imamoglu'nun Karadeniz Ziyareti, Kiliçdaroglu'na Sivil Darbe Girisimiydi'


Doç. Dr. Adem Palabiyik, gündeme iliskin IHA’ya yaptigi açiklamada, Millet Ittifaki’nin, Cumhurbaskanligi seçimleri için adaylik konusunda yasadigi sorunlarin iyice ayyuka çiktigini ve Kiliçdaroglu’nun en önemli rakibi olan Imamoglu’nu ekarte ettigini ifade etti.

Palabiyik, “Kiliçdaroglu, Cumhurbaskani adayi olabilmek için her seyi yapti. Bakanliklarin önüne dikildi, Diyarbakir Anneleri karsisinda gülünç duruma düstü, duran adam protestolarini gerçeklestirdi, yürüyüsler yapti, karanliklarda yatip-kalkti ve daha birçok siyasi fiyaskoya imza atti. Bir genel baskan olarak bu kadar eziyet çeken, rezalete imza atan ve siyaset sosyolojisi açisindan kaos siyaseti yürüten bir ismin, baska bir adayin kendisini geçmesine yahut öne çikmasina izin vermeyecegi açikti. Kanaatime göre Imamoglu, Kiliçdaroglu’nun kumpasina düstü. Imamoglu’nun, ziyaret ettigi illerde üzerinde Ekrem Imamoglu yazan otobüsle dolasmasi, adayligin ilaniydi. Istanbul belediye baskani hiçbir yere kendi adi yazan bir araçla gitmez, sadece belediyenin logosu olan bir araçla yolculuk yapabilir. Lakin Imamoglu tam tersini yapti. Karadeniz’e IBB baskani olarak degil Cumhurbaskani adayi olarak gitti. Imamoglu’nun bu tavri, yani Karadeniz ziyareti aslinda Kiliçdaroglu’na yönelik bir sivil darbe girisimiydi" diye konustu.



“IMAMOGLU, IBB’DEKI TERÖR SKANDALININ ÜSTÜNÜ KAPATMAK IÇIN KARADENIZ ZIYARETI YAPTI”

Imamoglu’nun, IBB’deki terör skandalini unutturmanin yollarini aradigini sözlerine ekleyen Palabiyik, “Imamoglu, IBB’de terör skandalini bir sekilde unutturmak zorundaydi. Çünkü sürekli olarak bu mesele ile gündeme gelmek istemiyordu. Karadeniz ziyaretiyle gündemi degistirmeyi tercih etti ama büyük bir hata yapti. Bu hatayi nasil unutturmaya çalisir, orasi bilinmez ama IBB’deki terör skandali Imamoglu’nun sonunu getirecekti. Bu konuda hiç konusmadi ve konusmaktan kaçindi. Hatta bir ara Kiliçdaroglu’nun kanatlari altina girdi. Fakat bazi isimler tarafindan gaza getirilince ve Meral Aksener’in pohpohlamasiyla bir adim atmayi tercih etti. Aslinda bütün çaba terör ile anilmak yerine Cumhurbaskanligi adayligini kaybetmis ama terör ile anilmayan bir isim olmakti. Bunu basardi mi bilinmez ama daha büyük bir kayip yasayacagini hesap edemedigi asikâr oldu. Ayrica Cumhurbaskanimiz Erdogan’in memleketini tercih etmesi de bilinçli bir tercihti. Oradan verecegi mesajlarin da önemli bir anlami olacakti fakat bu tavir karsilik bulmadi, çünkü CHP çoktan kararini verdi ve Imamoglu, Kiliçdaroglu’nun ‘önümden çekilin’ sözleri sonrasi Imamoglu’nu ekarte etti” dedi.

(Vahit Olcay - IHA)
Kaynak: İHA