Ramazan Sonrasi Çörek Otu Yagina Talep Artti

Ramazan ayi sonrasi, zayiflayan bagisiklik sistemini ve metabolizmasini güçlendirmek isteyen vatandaslar soguk sikim çörek otu yagina talep gösteriyor.

Ramazan Sonrasi Çörek Otu Yagina Talep Artti
Oruç ibadetini yerine getiren vatandaslar, Ramazan ayindan sonra da vücutlarini toparlamak için aktarlarin yolunu tuttu. Dogal destekleyici olarak önemli bir rol oynayan çörek otu yagina kisin da oldugu gibi talep çok. Ramazan ayi boyunca açlik ve susuzluk çekerek bagisikligi azalan bazi vatandaslar, bünyesini tekrar güçlendirmek için çareyi çörek otu yaginda buldu.

“Ölümden baska her derde deva”

Osmanli geleneginden beri her türlü hastaligin tedavisinde kullanilan çörek otunun öneminden bahseden aktar Meryem Altin, Ramazan ayindan sonra zayiflayan bünyeler için kullanilmasi gerektigini ifade etti.

Geçmiste de pidelerin üzerinde çörek otunun kullanilma sebeplerinden birinin Ramazan boyunca bünyeyi güçlendirmek oldugunu söyleyen Altin,” Çörek otu için geçmisten günümüze kadar gelen, ‘ölümden baska her derde deva’ seklinde bir söz vardir. Osmanli geleneginden beri her türlü hastalikta kullanilmistir. Genellikle çörek otu, hasta olmadan önce kullanilmasi gerekiyor çünkü içinde bagisiklik sistemimizi güçlendirici içerisinde maddeler var. Saglikliyken de gün içerisinde bir çay kasigi kadar çörek otu yagini ya da kendisinin tüketilmesini öneriyoruz. Geçmiste buna benzer örnekler var. Ramazan ayinda insanlar uzun süreler boyunca aç ve susuz kaldigi için bünyeleri zayiflayabiliyor. Özellikle de kis ayinda denk gelen Ramazan’da insanlarin bünyesi zayifliyor ve daha kolay hasta oluyorlar. Bu yüzden geçmiste Ramazan ayinda, insanlarin bünyesini kuvvetlendirmek ve metabolizmayi güçlendirmek için pidelerin üstünde bile çörek otu kullanilmistir. Bu yüzden normal zamanda ekmeklerin üstünde çörek otu olmaz. Ramazan ayinda insanlarin bünyesinin kuvvetlenmesi için pidelerin üstünde kullanilmis ve hala da kullaniliyordur. Bu sebepten dolayi çörek otunun düzenli olarak mutlaka tüketilmesi gerekmektedir” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA