Osmaniye'de Ögrencilere Güvenlik Egitimi

Osmaniye’de ’Güvenli Egitim’ projesi kapsaminda ilkokul ögrencilerine mesleki tanitim ve genel güvenlik konularinda bilgilendirme yapildi.

Osmaniye'de Ögrencilere Güvenlik Egitimi
Osmaniye Il Emniyet Müdürlügü’ne bagli Toplum Destekli Polislik Sube Müdürlügü ekipleri, ’Güvenli Egitim’ projesi kapsaminda Mithatpasa Ilkokulu ögrencilerine önce mesleki tanitimda bulundu ardindan genel güvenlik konularinda bilgilendirme sunumu yapti.

Konuyla ilgili yapilan açiklamada, “Toplum Destekli Polislik Sube Müdürlügüne bagli görevliler tarafindan Güvenli Egitim projesi kapsaminda yapilan bilgilendirme sunumunda mesleki tanitim ile polis birimleri tanitimi yapildi. Ayrica okula islek caddelerden gruplar halinde gelinip gidilmesi, yabanci sahislardan hediye alinmamasi, tanimadiklari kisilerin kendilerine yakinlik göstermelerine izin vermemeleri, tanimadiklari kisilerle bir yere gitmemeleri, tanimadiklari kisilerin araçlarina binmemeleri uyarilarinda bulunuldu. Insaat alani bodrum katlari gibi yerlerin tehlikeli oldugu bu gibi yerlere girmemeleri, bir yere giderken mutlaka ailelerine haber vermeleri gerektigi, servislerle gelip giden ögrencilerin servis kurallarina uymalari gerektigi, karsilastiklari olumsuz durumlarla ilgili ailelerinden, ögretmenlerinden ve polisten yardim istemeleri gibi genel güvenlik uyarilari içeren bilgilendirme yapildi” denildi.
Kaynak: İHA