Ortak Mazimiz - Serap Küçük Babacan Koleksiyonu'ndan Bir Seçki Sergisi AKS Kaleiçi Evi'nde Açiliyor

Antalya Kültür Sanat Kaleiçi Evi, 10-29 Mayis tarihleri arasinda, gündelik hayat tarihine isik tutan bir koleksiyon sergisine ev sahipligi yapiyor.

Ortak Mazimiz - Serap Küçük Babacan Koleksiyonu'ndan Bir Seçki Sergisi AKS Kaleiçi Evi'nde Açiliyor
Ortak geçmisten kesitler sunan “Ortak Mazimiz - Serap Küçük Babacan Koleksiyonu’ndan Bir Seçki” adli sergide hüsn-ü hat ve camalti sanatinin örnekleri, çogu Hereke Dokuma-i Hümayun Fabrikasi’nda üretilmis tekstil ürünleri, giysiler, islemeler, gelin aynalari, takilar, Osmanli kadranli saatler, aydinlatma gereçleri gibi günlük kullanim esyasinin yani sira Balkan ve Kurtulus Savasi madalyalari ile “Nutuk”un 1925 tarihli ilk baskisi da yer aliyor.

Babacan ailesinin uzun yillarin emegiyle olusturdugu etnografik eserler koleksiyonu, çoktan aile büyüklerinin sandiklarinda unutulmus zerafet ve manevi zenginligi yeniden hatirlatirken günümüze hâkim olan maddi zenginlik ve kibirin getirdigi yozlasmaya dikkat çekiyor.

Vakiflar Haftasi etkinlikleri programina da dahil olan sergi, 11 Mayis-29 Mayis 2022 tarihleri arasinda, AKS Kaleiçi Evi’nde, Pazartesi günleri hariç hergün ziyaretçilerini bekliyor.
Kaynak: İHA