Nilüfer'de Tiyatro Derslerinde 'Dram Sonrasi Tiyatro' Ele Alindi

Nilüfer Kent Tiyatrosu’nun düzenledigi tiyatro derslerinde bu defa dram sonrasi tiyatro konu edildi. Tarihsel avangartlardaki degisimlere deginen Doç. Dr. Süreyya Karacabey, yapisi bozulmus metinler ve yeni yapi almis tiyatro yapma biçimleri hakkinda katilimcilara detayli bilgi verdi.

Nilüfer'de Tiyatro Derslerinde 'Dram Sonrasi Tiyatro' Ele Alindi
Nilüfer Kent Tiyatrosu’nun düzenledigi tiyatro dersleri devam ediyor. Tiyatro oyunculari, ögrenciler ve tiyatroya ilgi duyanlarin katildigi derslerin egitmenligini Doç. Dr. Süreyya Karacabey yapiyor. Ilki geçen ay düzenlenen tiyatro derslerinde bu defa dram sonrasi tiyatro ele alindi.

Doç. Dr. Süreyya Karacabey, Nâzim Hikmet Kültürevi’ndeki derste, tarihsel avangartlardaki degisimler ile degisime ugramis, yapisi bozulmus metin ve yeni yapi almis tiyatro biçimlerinden örnekler verdi.

Bir metni anlatisal hale getirerek dramatiginin bozulabilecegini belirten Karacabey, “Örnegin klasik bir metni, rejiyle ve oyunculukla oynayarak yapisizlastirabilirsiniz. Bu sekilde dramatik olmaktan çikariyorsunuz. Dramatigi bozmak için anlatisal hale getirebilir, kronolojiyi degistirebilirsiniz. Bu hosluk olsun diye yapilmiyor. Bir hikayeyi o biçimde anlatmanin, bu geçislerle bir ilgisi var” dedi.

Doç. Dr. Süreyya Karacabey derslerde katilimcilarla,tiyatronun geçmisten günümüze degisimine yönelik bilgiler de paylasiyor.

Haziran ayina kadar sürecek olan tiyatro dersleri çerçevesinde 23-24 Mayis’ta ‘Performatif

Dönemeç-1’, 6-7 Haziran’da da ‘Performatif Dönemeç-2’ basliklari ele alinacak.
Kaynak: İHA