Müjde Ar Açiklamasi 'Biz Çok Parasizlik Çektik'

Küçükçekmece’deki "Çekmecem’de Kitap Var" etkinligine katilan Müjde Ar, annesi Aysel Gürel’in siirlerinden olusan "Ne Kavgam Bitti Ne Sevdam" adli kitap üzerine konustu. Ar, "Biz çok parasizlik çektik. Bir gün hiç paramiz yok, 6 ay mercimek yiyoruz. Tiyatrocu maasi ne olacak. Tiyatro olunca mutfakta tencere kayniyor" dedi.

Müjde Ar Açiklamasi 'Biz Çok Parasizlik Çektik'


Küçükçekmece Belediyesinin "Çekmecem’de Kitap Var" etkinligine katilan Müjde Ar, annesi Aysel Gürel’in siirlerinden olusan "Ne Kavgam Bitti Ne Sevdam" adli kitap üzerine konustu.

Etkinlige Küçükçekmece Belediye Baskani Kemal Çebi, Müjde Ar’in esi Ercan Karakas ve birçok kadin katildi.

Aysel Gürel’in hayatindan kesitlerin yer aldigi belgesel gösterimiyle baslayan etkinlik, duygulu anlara sahne oldu. Müjde Ar, hem annesi Aysel Gürel’in siirlerinden olusan “Ne Kavgam Bitti Ne Sevdam” adli kitabi üzerine konustu hem de annesiyle olan hatiralarini paylasti.

"Müjde Ar’i agirlamanin mutlulugu içindeyiz"

Müjde Ar’i agirlamanin mutlulugunu yasadigini ifade eden Küçükçekmece Belediye Baskani Kemal Çebi, "Kadinlarin kitap okuma aliskanligini gelistirmek ve kitaplara kolay ulasmalarini saglamak amaciyla olusturulan ’Çekmece’de Kitap Var’ kampanyasi çerçevesinde bugüne kadar bin kitap dagitimi gerçeklesmis olup 2021’de Fürizan’in Benim Sinemalarim kitabiyla baslayan yolculugumuz söz yazari, sair, oyuncu ve edebiyat ögretmeni olan her birimizin hayatina yazdiklariyla imza atan özellikle benim hayatima Aysel Gürel Ne Kavgam Bitti Ne Sevdam kitabiyla devam ediyoruz. Pandemi kosullarinda okur yazar bulusmalarini gerçeklestirememistik. Kisitlamalarin kaldirilmasiyla birlikte sinemamizin kiymetli ismi Müjde Ar’i agirlamanin mutlulugu içindeyiz" seklinde konustu.



"Biz çok parasizlik çektik"

Annesiyle olan hatiralarini anlatan Müjde Ar, "Biz çok parasizlik çektik. Dedem ölünce onun çok iyi bir maasi vardi. Bizi döndürüyordu. Tiyatrocu maasi ne olacak. Yagmur yagar, tiyatro kapanir. Tiyatro olunca mutfakta tencere kayniyor. Olmayinca her sey duruyor. Bir gün annem, hiç paramiz yok biz 6 aydir mercimek yiyoruz, akilli kadin protein diye bize mercimek yediriyor. Biz sifira geldik, bir bakkalimiz vardi. Gidiyorduk ufak tefek peynir falan veriyordu sonradan o da vermedi. Annem su saatine giden kursun borulari kesti. Onlari satti hurdaciya sonra saati kurmaya gelen adam borulari sordu. Annem o adami da kovdu. Biz yine bir sekilde mercimegi yedik 10-15 gün boyunca" dedi.

Kaynak: İHA