Memurlar Enflasyon Farkinin Aylik Yansitilmasini Istiyor

Memur Sen Manisa Il Temsilcisi ve Egitim Bir Sen Manisa Sube Baskani Mesut Öner, artan enflasyona dikkat çekerek, memurlara enflasyon farkinin aylik yansitilmasi gerektigiyle ilgili açiklamalarda bulundu.

Memurlar Enflasyon Farkinin Aylik Yansitilmasini Istiyor
Enflasyon farkinin alti ayda bir degil, aylik olarak ödenmesi gerektigini vurgulayan Öner, “Toplu sözlesme karariyla enflasyon farkinin altisar aylik dilimler hâlinde maaslara yansitilmasi önemli bir adim ama bu enflasyonist ortamda yeterli gelmiyor. Memurlara enflasyon farki aylik yansitilmalidir. Sabit gelirlilerin alim gücünü korumak için önlem alinmalidir. Memurun alim gücünü kaybetmemesi için enflasyon rakamlari kontrol altina alinincaya, stabil durum üretilinceye kadar iki ayri seçenek düsünülebilir. Ya aylik olarak enflasyon farkini yansitma ya da alim gücü daha da düsmesin diye en azindan üçer aylik yansitma seklinde uygulama olmalidir.” dedi.

Aylik esel mobil sisteminin devreye girmesi gerektigini belirten Öner, “Nisan’da enflasyon yüzde 7,25 olarak gerçeklesti. Ocak-Nisan enflasyonu yüzde 31,70 olurken, yillik enflasyon da yüzde 69,97’yi buldu. Nisan itibariyla enflasyon farki yüzde 22,51’i bulmus durumda. Enflasyon farkinin ödenecegi temmuza ise iki ay var. Bu durum kamu görevlileri için büyük bir kayiptir. Geldigimiz noktada sartlar düsük gelirli kamu görevlilerini zorluyor. Bu durumda sartlar da zorlanmalidir. Enflasyona karsi tedbirler hayata geçirilmeli ve enflasyona karsi alim gücümüz korunmalidir.” diye konustu.

Kaynak: İHA