Köpeklerin Yuvalari, Hayvanseverlerin Ümitleri Yikildi

Kocaeli’nin Derince ilçesinde hayvanseverlerin yaklasik 400 köpege bakabilmek için kendi imkanlariyla yaptiklari barinaklar yikildi. Tüm imkanlarini sokak hayvanlari için seferber eden hayvansever Reyhan Biyik, gördügü manzara karsisinda gözyaslarina hakim olamadi.

Köpeklerin Yuvalari, Hayvanseverlerin Ümitleri Yikildi
Derince ilçesindeki ormanlik alanda 400’e yakin sokak köpegine bakan Reyhan Biyik ve Nuriye Saylanlar isimli iki ev hanimi, kendi imkanlariyla hayvanlara sahip çikmaya çalisiyor. Hava sartlari ne olursa olsun, her gün ormanlik alana gelerek hem köpekleri besleyen hem de çevre temizligi yapan kadinlar, hayvanlarin tüm bakimlarini üstleniyor.

Köpeklerin dogada aç kalmasini önlemeye çalisan kadinlar, geçtigimiz günlerde besleme çalismasi için ormanlik alana gittiklerine gördükleri manzara karsisinda saskina döndü. Her gün yüzlerce köpegi besleyen ve bakimlarini üstlenen kadinlar, kendi imkanlariyla yaptiklari barinaklarin yikildigini görünce neye ugradiklarini sasirdi.

"Bize, hayvanlarimiza dokunulmamasini istiyoruz"

’Yuvalarin çogunun yikildigini gördüm, dünya basima yikildi’ diyen Reyhan Biyik, "O kadar üzüldüm ki, sanki benim evim basima yikildi. Yavrular o kadar korkmus ki, hepsi pesimden kostular, çiglik attilar. Bu masum hayvanlardan ne istiyorlar onu bilmiyorum. Bu aralar bizimle çok ugrasiliyor, canimiz bile tehlikede. Cumhurbaskani Recep Tayip Erdogan’in konusmalari yanlis anlasildi, ’Daglarda barinak yapalim, bütün köpekleri toplayip sahip çikalim. Ne insanlarimiza ne de hayvanlarimiza zarar gelsin’ dedi.

Ama insanlar ‘Cumhurbaskani bu talimati verdi, zaten köpekleri istemiyor’ diyerek bize söyleniyorlar. Cumhurbaskani Recep Tayip Erdogan asla böyle bir talimat vermez çünkü kendisi çok merhametli, esi de köpeklere bakiyor. Bize, hayvanlarimiza dokunulmamasini istiyoruz. Neden zarar veriyorlar, biz zaten kendi imkanlarimizla köpeklere bakiyoruz. Yavrular içerdeyken yuvalari yikiyorlar" dedi.

Kaynak: İHA