Kocasinan Çölyaklilara 5 Yilda 4 Bin Paket Dagitti

Kocasinan Belediyesi, 9 Mayis Dünya Çölyak Günü dolayisiyla gida alerjisi olarak bilinen çölyak hassasiyeti bulunan vatandaslara glütensiz ürün paketini dagitmaya devam ediyor. Kocasinan Belediye Baskani Ahmet Çolakbayrakdar, 2017 yilinda ilk olarak baslatilan ve Türkiye’de diger belediyelere örnek olan uygulamayla ilçe genelinde ikamet eden 202 çölyakli aileye bugüne kadar 4 bin 48 çölyak paketi dagittiklarini söyledi.

Kocasinan Çölyaklilara 5 Yilda 4 Bin Paket Dagitti
Çölyakli ailelerin her zaman yanlarinda olduklarini ve bu destegi sürdüreceklerini vurgulayan Baskan Çolakbayrakdar, yapilan hizmetlerle çölyakli bireylerin saglikli beslenmelerine katki sagladiklarini ifade etti.

Çölyak’in hassas beslenme gerektiren bir yasam biçimi oldugunu belirten Baskan Çolakbayrakdar; “Kocasinan Belediyesi olarak her kesimin hayatini kolaylastirmak ve onlarin mutluluklarini artirmak için hizmetler üretiyoruz. Bu çerçevede 2017 yilinda ilk olarak baslattigimiz ve Türkiye’de diger belediyelere örnek olan uygulamayla ilçe genelinde ikamet eden 202 çölyakli aileye bugüne kadar 4 bin 48 çölyak paketi dagittik. Ailelerde bulunan çölyakli birey sayisi ve gelir durumuna göre düzenli olarak dagitim yapiyoruz. 2017 yilinda (66 kisi) 264 koli, 2018 yilinda (132 kisi) 528 koli, 2019 yilinda (174 kisi) bin 163 koli, 2020 yilinda (182 kisi) 960 koli, 2021 yilinda (190 kisi) 851 koli ve son 4 ayda (202 kisi) 282 koli olmak üzere 4 bin 48 çölyak paketi verdik. Bu hizmetin gurur veren bir diger tarafi gerek sehrimizde gerekse ulusal manada Türkiye’mizde birçok belediyenin benzer organizasyonlar yapiyor olmasidir. Bilindigi üzere, çölyak, bir gida alerjisidir. Glüten duyarliligi sebebiyle çölyak hassasiyeti bulunan vatandaslarimiz, glütensiz gidalarla beslenmek zorundadir. Bu hassasiyeti bulunanlarin yasamlari boyunca belirli bir diyet yapmasi, yani glütensiz gidalari tüketmesi gerekiyor. Bizler de Kocasinan Belediyesi olarak alerjik hassasiyeti bulunan hemserilerimize destek oluyor ve özel olarak hazirlamis oldugumuz glütensiz ürün paketlerini çölyakli ailelere ulastiriyoruz. Amacimiz, bir nebze de olsa çölyakli ailelerimizin hayatini kolaylastirmak, bunu yaparken de aramizdaki gönül bagini pekistirmektir” ifadelerini kullandi.

Baskan Çolakbayrakdar; “Kocasinan Belediyesi olarak bugüne kadar oldugu gibi bundan sonra da çölyakli vatandaslarimiza desteklerimizi devam ettirecegimizi belirtmek isterim. Çölyakli ailelerimizin her zaman yanindayiz. Bu vesileyle hemsehrilerime huzurlu, mutlu ve uzun ömürler dilerim” diyerek sözlerini noktaladi. Çölyakli aileler ise Kocasinan Belediyesi’nin kendileri için yapilan hizmetlerden son derece memnun kaldiklarini belirterek, Baskan Çolakbayrakdar’a tesekkür etti. Kocasinan Belediyesi Sosyal Yardim Isleri Müdürlügü’nün hazirladigi glütensiz ürün paketlerinin içerisinde; kek unu, hamur isi unu, nisastali karisimi, kakaolu çitir top, burgu makarna, spagetti, sehriye, köftelik bulgur, findik ezmesi, portakalli mini kek ve susamli çubuk kraker gibi glüten içermeyen yiyecekler bulunuyor.
Kaynak: İHA