Karacabey Sosyal Yardimlarda Da Örnek Oluyor

Karacabey Belediyesi bünyesinde, ilçedeki dar gelirli ve bakima muhtaç vatandaslarin yardimina kosan Sosyal Yardim Isleri Müdürlügü, geçtigimiz Ramazan ayi boyunca yaptiklari faaliyet raporunu kamuoyuyla paylasti.

Karacabey Sosyal Yardimlarda Da Örnek Oluyor
Ramazan boyunca toplam 45 bin kisilik yemek hazirlarken, ihtiyaç sahiplerine 30 ton sebze ve yüzlerce kiloluk gida yardiminda bulundu. Ayrica 55 vatandasa zekat yardimi yapilirken, 3 bin 200 erzak kolisinin de belediye ekiplerince dagitiminin saglandigi bildirildi.

Karacabey Belediye Baskani Ali Özkan, “Kirsalda 6 bin 600 kisilik merkezde ise 13 bin 150 kisilik sicak yemek ikramimiz olmus. Asevinden kendi gelip yemeklerini alan vatandaslarimizla birlikte, Ramazan ayi genelinde 45 bin kisilik yemek çikarildi. Bu yemeklerin yapiminda elbette Karacabeyli hayirseverlerimizin de önemli destekleri var. Bunun yaninda, ilçemiz genelinde 3 bin 200 aileye erzak yardiminda bulunuldu. 30 ton sogan ve karnabahar gibi sebze ürünleri vatandaslarimiza dagitildi. Sevgi Magazamizdan 35 çocugumuzun bayramlik kiyafeti temin edildi” dedi.

Ramazan ayinda yetim çocuklarla geleneksel iftar yemeginde bir araya geldiklerini de belirten Özkan, ayrica ögrenciler ve sehit yakinlari ile birlikte iftar yaptiklarini, her aksam da bir ailenin evinde de iftar yemegine konuk olduklarini ekledi. Baskan Özkan, asevinin faaliyetlerinin ilçedeki hayirsever vatandaslarin yardimlariyla artik çok daha güçlü oldugunu sözlerine eklerken, “Hayirseverler tarafindan sivi yagdan makarnaya, salçadan una kadar, farkli kalemlerde yüzlerce kilo gida yardimi da Ramazan boyunca asevimize bagislanmistir. Bunun yaninda, 14 adet adaklik kurban da yine dar gelirli ailelere dagitilmak üzere belediyemize bagislanmistir” diye konustu.

Baskan Özkan, bu faaliyetlerin son bir ayda gerçeklestigini belirterek, bunun Ramazana has bir durum olmadigini ve yilin diger aylarinda da ayni organizasyon ile çalismalara devam ettiklerini söyledi.

Özkan, “Asevinin günden güne hem yardim kapasitesini artirmasi hem de hayirsever vatandaslarin bagista bulunmasi bizleri ziyadesiyle mutlu etmektedir. Bir kez daha yineliyoruz: Çevrenizde aç olan, açikta olan vatandaslarimiz varsa, mutlaka Karacabey Belediyemize bagli Asevine bu durumu bildirebilirsiniz. Arkadaslarimiz geregini yapacaktir” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA